Ελλάδα

Φολέγανδρος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ανασύρεται το πτώμα της Γαρυφαλλιάς

Φολέγανδρος: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ανασύρεται το πτώμα της Γαρυφαλλιάς
Φολέγανδρος: Στο βίντεο φαίνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την ανάσυρση της κοπέλας.

Η Φολέγανδρος και όλο το πανελλήνιο παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις εξελίξεις γύρω από τη στυγερή δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, από τον 30χρονο σύντροφό της, ενώ είδαν το φως της δημοσιότητας και εικόνες από την επιχείρηση του Λιμενικού για την ανάσυρση της σορού της.

Φολέγανδρος: Αγωνιώδεις προσπάθειες για την ανάσυρση της κοπέλας

Στα βίντεο φαίνονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες λουόμενων, στελεχών του Λιμεναρχείου Φολεγάνδρου αλλά και του αγροτικού ιατρού που βρισκόταν κοντά στην παραλία της Λυγαριάς Φολεγάνδρου και συμμετείχε στην ανάσυρση της 26χρονης από τη θάλασσα, να την επαναφέρουν στη ζωή. Αρχικά ένας Αμερικανός τουρίστας από το Χιούστον του Τέξας μαζί με την κόρη του εντόπισαν τη σορό της άτυχης Γαρυφαλλιάς, όπως προκύπτει μέσα από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος βρισκόταν στη Φολέγανδρο για διακοπές, την 16η Ιουλίου εντόπισε με τη σύζυγό του και την κόρη του το άψυχο κορμί της Γαρυφαλλιάς να επιπλέει στο νερό, λίγη ώρα αφού είχε δολοφονηθεί. Ο γιατρός είπε χαρακτηριστικά ότι η κοπέλα ήταν ακόμη ζεστή και θα μπορούσε να είχε σωθεί αν είχε γίνει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη 10-15 λεπτά νωρίτερα.

Φολέγανδρος: Το σκεπτικό πίσω από την προφυλάκιση του 30χρονου

Το σκεπτικό της προφυλάκισης από την εισαγγελέα της Νάξου ήταν καταπέλτης, καθώς μέσα σε μία σελίδα η εισαγγελέας αποδόμησε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του 30χρονου καθ’ ομολογία δράστη της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου.

«Για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό). Εν συνεχεία, προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελής απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά», αναφέρεται στη γνωμοδότηση της εισαγγελικής λειτουργού για την ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου. Φολέγανδρος

Παράλληλα επισημαίνει ότι «ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας στον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο».

Η εισαγγελική λειτουργός γνωμοδότησε υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορούμενου, συμφωνώντας με την άποψη του ανακριτή πως ο 30χρονος πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή: «Γνωμοδοτούμε υπέρ της επιβολής της προσωρινής κράτησης διότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνουμε ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα», αναφέρεται στη γνωμοδότηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments