Οικονομία

ΟΠΕΚΑ: «Έρχονται» πληρωμές για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και προνοιακές παροχές

ΟΠΕΚΑ: «Έρχονται» πληρωμές για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού και προνοιακές παροχές
ΟΠΕΚΑ: Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουλίου, δικαιούχοι των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.
ΟΠΕΚΑ: Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουλίου, δικαιούχοι των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουλίου, δικαιούχοι των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ.

Ποια επιδόματα θα πληρωθούν

  • Επίδομα Παιδιού,
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ),
  • Επίδομα Στέγασης
  • Επίδομα γέννησης
  • Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα
  • Στεγαστική Συνδρομή
  • Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
  • Σύνταξη Υπερηλίκων

Οι πληρωμές σε ορισμένα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα ξεκινούν από την προηγούμενη ημέρα το απόγευμα.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις για το επίδομα παιδιού

Οι αυξήσεις στο επίδομα παιδιού  θα φανούν τώρα στις 30 Ιουλίου εφόσον έχει γίνει η υποβολή από τους δικαιούχους των φορολογικών δηλώσεων. Προϋπόθεση για την αύξηση του ποσού του επιδόματος παιδιού Α21 είναι να αποτυπώνεται μείωση στα εισοδήματα του 2020.

Αυξήσεις θα δουν περισσότεροι από 150.000 δικαιούχους και κατά κύριο λόγο οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά, φέρνει η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2020.

Χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα. Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments