Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Ένα βήμα πριν τα περιοριστικά μέτρα Μύκονος και Ίος

Πανδημία ενημέρωση: Ένα βήμα πριν τα περιοριστικά μέτρα Μύκονος και Ίος
Πανδημία ενημέρωση: Ένα βήμα πριν τα περιοριστικά μέτρα Μύκονος και Ίος.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία, όπου ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε πως Μύκονος και Ίος βρίσκονται ένα βήμα πριν τα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με το ECDC νησιά του νοτίου Αιγαίου και Κρήτη βρίσκονται στο κόκκινο.

Στη σημερινή ενημέρωση συμμετείχαν και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνης.

Το παρόν έδωσε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου

To λόγο πήρε πρώτη η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως «το φορτίο στην επικράτεια παρουσιάζει σταθεροποίηση, αλλά σε υψηλά επίπεδα. Στο 3,26% στην επικράτεια ο δείκτης θετικότητας». Πανδημία ενημέρωση

«Σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο, ο δείκτης θετικότητας είναι πολύ υψηλότερος. Πιο συγκεκριμένα, στο 5,5% στην Πάρο, στο 4,27% στη Μύκονο, στο 4,2% στην Τήνο και στο 3,76% στο Ρέθυμνο. Το ποσοστό των κρουσμάτων από τουρίστες είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένα κάτω από το 1%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία, στην επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί η άνοδος σε ό, τι αφορά τα κρούσματα και τις νοσηλείες, συστήνοντας για ακόμη μια φορά σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το πράξουν.

Η ίδια τόνισε το όφελος του εμβολιασμού, λέγοντας πως με τα ίδια σχεδόν ημερήσια κρούσματα και παρόμοιο επιδημιολογικό φορτίο, έχουμε πολύ λιγότερες εισαγωγές, πολύ λιγότερους νοσηλευόμενους, πολύ λιγότερους στις ΜΕΘ και πολύ λιγότερους θανάτους. «Το 99% όσων νοσηλεύτηκαν ήταν άτομα είτε ανεμβολίαστα, είτε μερικώς εμβολιασμένα με μία δόση», δήλωσε ακόμη.

Πανδημία ενημέρωση: Όσα είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο ρυθμός των νέων διαγνώσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο, έδειξε δείγματα σταθερμοποίησης, με μόλις 3% αύξηση την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, σημαντική βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα κατέγραψαν Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία και Δανία την τελευταία εβδομάδα, ενώ σημαντική επιδείνωση Γαλλία και Ιταλία. Ως προς την Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας αυξήθηκε κατά 25% την τελευταία εβδομάδα.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

O Νίκος Χαρδαλιάς, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ανακοινώνοντας τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας. Πανδημία ενημέρωση

Στην συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μύκονο και στην Ίο, λέγοντας πως βρίσκονται ένα βήμα από το να υιοθετηθούν μέτρα όπως αυτά που ανακοινώθηκαν για την Μύκονο πριν λίγες ημέρες. Ενώ έκρουσε σήμα κινδύνου για Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο, Ρόδο.

Δείτε live την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments