Οικονομία

Ομόλογο: Νέο ιστορικό για το 10ετές ομόλογο – Υποχώρησε κάτω από το 0,6%

Ομόλογο: Νέο ιστορικό για το 10ετές ομόλογο – Υποχώρησε κάτω από το 0,6%
Ομόλογο: Το φράγμα του 0,6% έσπασε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου καθώς υποχώρησε 0,59%, καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό χαμηλό.

Το φράγμα του 0,6% έσπασε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου καθώς υποχώρησε 0,59%, καταγράφοντας έτσι νέο ιστορικό χαμηλό. Η ελληνική δευτερογενής αγορά ομολόγων κινήθηκε αντίθετα από τις ευρωπαϊκές καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είχαν ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι τιμές και ν΄ αυξηθούν ελαφρώς οι αποδόσεις των κρατικών ομόλογων.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αποφασίστηκε η αναμόρφωση της νομισματικής της πολιτικής, δεν επηρέασε ουσιαστικά τις αγορές.

Για την εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο -0,16%, του 10ετούς στο 0,73% και του 15ετούς στο 0,766%. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 52 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω στο 0,61% από το 0,64% έναντι -0,45% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,06%.

Ομόλογο : Τον Ιούνιο είχε ανοίξει το βιβλίο προσφορών για την Ελλάδα

Άνοιξε τον Ιούνιο το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές ομόλογο με αναδόχους την BNP Paribas, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η ΗSBC, η JP Morgan και η Nomura.

Μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους το ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές 8,5 δισ. ευρώ (3,5 δισ. με 10ετή ομόλογα, άλλα 2,5 δισ. με 5ετή και 2,5 δισ. ευρώ με 30ετή). Την ίδια ώρα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν ότι μέσα στον Μάιο αγοράστηκαν ελληνικά ομόλογα αξίας περίπου 3,74 δισ. ευρώ. Έτσι η ΕΚΤ μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος (στο πλαίσιο του προγράμματος πανδημίας ΡΕΡΡ) κατέχει περίπου το 41,5% των διαπραγματεύσιμων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments