Οικονομία

Κομισιόν: 130 εκατομμύρια ευρώ για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού

Κομισιόν: 130 εκατομμύρια ευρώ για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω κορωνοϊού
Κομισιόν: Την έγκριση για ποσό ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ έδωσε η Κομισιόν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για την στήριξη μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την έγκριση για ποσό ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ έδωσε η Κομισιόν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για την στήριξη μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε με το προσωρινό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων.

Ποιες επιχειρήσεις αφορά το νέο μέτρο

Το νέο μέτρο αφορά εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς εκτός από αυτούς της οικονομικής και της πρωτογενούς γεωργικής δραστηριότητας. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει επιχειρηματική διακοπή τον Απρίλιο του 2021 λόγω κορωνοϊού.

Ποια τα ποσά

Η ενίσχυση θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων και θα αποτελείται από ένα σταθερό ποσό τουλάχιστον 500 ευρώ και μέγιστο 4.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των υπαλλήλων και την περιοχή. Η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 270.000 ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας και 1,8 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία που δραστηριοποιείται σε όλους τους άλλους τομείς, ενώ θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments