Οικονομία

Πάγιες δαπάνες: Δόθηκε παράταση μέχρι 6 Αυγούστου για αιτήσεις

Πάγιες δαπάνες: Δόθηκε παράταση μέχρι 6 Αυγούστου για αιτήσεις
Πάγιες δαπάνες: Αδειάζει ο χρόνος για την υποβολή αιτήσεων για τις επιχειρήσεις καθώς η προθεσμία για την επιδότηση παγίων δαπανών λήγει την Παρασκευή 6 Αυγούστου καθώς δόθηκε παράταση δύο έξτρα ημέρες.
Πάγιες δαπάνες: Αδειάζει ο χρόνος για την υποβολή αιτήσεων για τις επιχειρήσεις καθώς η προθεσμία για την επιδότηση παγίων δαπανών λήγει την Παρασκευή 6 Αυγούστου καθώς δόθηκε παράταση δύο έξτρα ημέρες.

Αδειάζει ο χρόνος για την υποβολή αιτήσεων για τις επιχειρήσεις καθώς η προθεσμία για την επιδότηση παγίων δαπανών λήγει την Παρασκευή 6 Αυγούστου καθώς δόθηκε παράταση δύο έξτρα ημέρες.

Αφορά το δεύτερο κύκλο επιδοτήσεων για τις πάγιες δαπάνες. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο “myBusinessSupport”. Η β’ φάση της δράσης αφορά τη «Διαδικασία και προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών για την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19».

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά την Α΄ φάση του μέτρου και πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται στη σχετική ΚΥΑ. Σκοπός του καθεστώτος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του έτους, για την αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που καθίστανται πληρωτέες από 1.7.2021 έως 31.12.2021. Κατά την αίτηση οι επιχειρήσεις δηλώνουν το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές και το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Επισημαίνεται ότι η ενίσχυση δύναται να χορηγηθεί είτε βάσει του σημείου 3.12, είτε βάσει του σημείου 3.1 του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην περίπτωση χορήγησης με το 3.1, το ανώτατο όριο σώρευσης όλων των ενισχύσεων που έχουν χορηγηθεί με βάση το 3.1 ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ ή 270.000 ευρώ για τους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας ή 225.000 για τον πρωτογενή γεωργικό τομέα.

Για ποιους υπάρχει ειδική πρόβλεψη

Το καθεστώς αφορά ζημιογόνες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν πτώση τζίρου τουλάχιστον 30% το 2020, σε σχέση με το 2019, και για τις υποκείμενες σε ΦΠΑ την περίοδο Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Ειδική πρόβλεψη, ωστόσο, υπάρχει για τις νέες επιχειρήσεις (έναρξη εργασιών μετά την 1η.1.2019) και τις επιχειρήσεις που απέκτησαν πρόσφατα υποκατάστημα (από 1.4.2019 έως 31.12.2020), καθώς και για τα ΚΤΕΛ, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο σύμφωνα με το τμήμα 3.1. του Προσωρινού Πλαισίου, εφόσον τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών του έτους 2020 είναι μικρότερα κατά τουλάχιστον 30% από το σύνολο εξόδων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους πωληθέντων, ανεξαρτήτως της μείωσης του κύκλου εργασιών τους ή των εσόδων τους.

Ποιες δαπάνες καλύπτει
  • παροχές σε εργαζόμενους,
  • ασφαλιστικές εισφορές,
  • ενέργεια,
  • ύδρευση,
  • τηλεπικοινωνίες,
  • ενοίκια,
  • λοιπά λειτουργικά έξοδα,
  • χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments