Ελλάδα

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Φωτιά στην Ηλεία: Εκκενώθηκαν Πουρνάρι και Ηράκλεια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στην Ηλεία, όπου δόθηκε εντολή για την προληπτική εκκένωση και της κοινότητας Πουρνάρι, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Ηράκλεια, η οποία εκκενώθηκε νωρίτερα. Η εντολή δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Την ίδια ώρα στην Εύβοια εκκενώθηκαν πάνω από 10 οικισμοί , ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στην Βαρυμπόμπη.

Φωτιά στην Ηλεία: «Η φωτιά έχει δυναμική»

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική». Όσον αφορά στην φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Καυκανιές, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, «η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί». Φωτιά στην Ηλεία

Κρίσιμη η κατάσταση στην Εύβοια

Συνολικά στην Εύβοια έχουν εκκενωθεί πάνω από 10 οικισμοί:

  • Καλαμούδι
  • Ρετσινόλακκος
  • Σηπιάδα
  • Κουρκουλοί
  • Σκεπαστή
  • Παλαιοχώρι
  • Δαμιά
  • Ιερά Μονή Όσιου Δαυίδ
  • Ροβιές
  • Κούλουρος
  • Μαρούλι

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Κουρκουλοί το οποίο κύκλωσαν οι φλόγες και εγκλώβισαν μέσα σε αυτό τόσο πυροσβέστες και πυροσβεστικά οχήματα όσο και κατοίκους οι οποίοι ψάχνουν διέξοδο για να μπορέσουν να απομακρυνθούν. Φωτιά στην Ηλεία

Την ίδια στιγμή στο σημείο επιχειρήσουν 3 καναντέρ και 1 ελικόπτερο. Οι φλόγες κύκλωσαν τους πυροσβέστες μέσα στο χωριό, που έδωσαν μια πραγματική μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες έξω από το χωριό.

Σε αυτή την προσπάθεια τραυματίστηκαν 3 πυροσβέστες, που μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου. «Πρόκειται για πολύ ελαφράς μορφής εγκαύματα που δεν εμπνέουν ανησυχία και χωρίς να υπάρχει κάποιος κίνδυνος, αλλά παραμένουν στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου» επιβεβαιώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, στον Δρυμώνα, το οποίο έχει κυκλωθεί από τις φλόγες που απέχουν λιγότερο από 400 μέτρα.

Οι μοναχοί που είναι στο μοναστήρι παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας αλλά και των επιτελών της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής, δεν το εγκαταλείπουν και «θα μείνουν εκεί να το υπερασπιστούν» όπως δηλώνουν, ενώ μαζί τους βρίσκονται και κάτοικοι της περιοχής που πηγαίνουν για συμπαράσταση.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο