Τεχνολογία

Έλον Μασκ: Στηρίζει την Epic Games στη διαμάχη με την Apple

Έλον Μασκ: Στηρίζει την Epic Games στη διαμάχη με την Apple
Έλον Μασκ: Θέση στη διαμάχη μεταξύ Apple και Epic Games πήρε ο δισεκατομμυριούχος.

O Έλον Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, αποφάσισε να τα βάλει με την Apple αυτή τη φορά, μιλώντας για την προμήθεια που χρεώνει στο App Store. Σύμφωνα με τον Elon Musk, αυτό το κόστος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μία απευθείας φορολόγηση στο Internet, παίρνοντας έτσι θέση στη διαμάχη της Apple με την Epic Games.

Έλον Μασκ: «Το App Store της Apple φορολογεί το Internet»

O Elon Musk επέλεξε για ακόμα μία φορά το Twitter, ως μέσο γνωστοποίησης των απόψεών του. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι όποτε ο Elon Musk αποφασίζει να κάνει γνωστές τις απόψεις του, πάντοτε υπάρχουν συνέπειες, όπως είδαμε να συμβαίνει με την περίπτωση του Bitcoin. Έλον Μασκ

Η θέση του Elon Musk είναι πως η Epic έχει δίκιο στη διαμάχη της με την Apple, αναφορικά με τις χρεώσεις προμηθειών στο App Store.

Σύμφωνα με τη συλλογιστική του Elon Musk, η χρέωση των προμηθειών στο App Store ισοδυναμεί με την επιβολή ενός φόρου στο Internet, κάτι που δεν μπορεί, φυσικά, να γίνει δεκτό από κανέναν χρήστη των υπηρεσιών του Παγκόσμιου Ιστού. Η διαμάχη της Apple με την Epic Games έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2020 και ακόμα περιμένουμε να δούμε την απόφαση του δικαστηρίου.

Το ιστορικό της διαμάχης μεταξύ των δύο εταιρειών

Η Epic Games κατηγορεί την Apple ότι οι όροι του καταστήματος εφαρμογών (App Store) εύνουν τις εφαρμογές της Apple στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό στην αγορά εφαρμογών, αυξάνοντας το κόστος για τους ανταγωνιστές – παρόχους εφαρμογών, κάτι που τελικά οδηγεί σε υψηλότερες τιμές στις συνδρομές που πληρώνουν οι χρήστες συσκευών IOS, δηλαδή iphone και ipad.

Στη συγκεκριμένη αγορά η Apple δραστηριοποιείται τόσο ως marketplace μέσω του App Store, που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης εφαρμογών στους χρήστες iOS, όσο και μέσω των δικών της εφαρμογών.

Συγκεκριμένα, οι πάροχοι εφαρμογών δεσμεύονται, με βάση το συμφωνητικό που υπογράφουν, να κάνουν αποκλειστική χρήση του App Store για την παροχή των συνδρομητικών εφαρμογών τους και να πληρώνουν στην Apple προμήθεια ύψους 30% για κάθε συνδρομή που αγοράζεται.

Μάλιστα, ο όρος αυτός δεν ισχύει για τις εφαρμογές της Apple, αλλά για όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το κόστος να μετακυλύεται στον καταναλωτή και οι ανταγωνιστικές της Apple εφαρμογές να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση. Ταυτόχρονα, το συμφωνητικό εμποδίζει τους παρόχους να ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με εναλλακτικές δυνατότητες αγοράς των εφαρμογών, οι οποίες είναι συνήθως φθηνότερες.

Και κάπου εκεί ξεχείλισε το ποτήρι. Τον Αύγουστο του 2020, η Epic Games αποφάσισε να παραβεί τους όρους που θεωρούσε ότι αδίκως επιβάλει η Apple και προσέφερε στην τελευταία έκδοση του Fortnite στους παίκτες έκπτωση 20% στο νόμισμα του παιχνιδιού ‘V-bucks΄ – με την προϋπόθεση να προμηθευτούν το παιχνίδι απευθείας από την ιστοσελίδα της Epic Games αντί να χρησιμοποιούν τα καταστήματα εφαρμογών της Apple ή της Google. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απόσυρση του Fortnite από το App Store λίγες μέρες αργότερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments