Πολιτική

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Νέα έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά για την εξέλιξη της πυρκαγιάς

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Νέα έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά για την εξέλιξη της πυρκαγιάς
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα προχωρήσει σε νέα έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη που έχει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη θα γίνει στις 13:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Αποπνικτική ατμόσφαιρα στην Αττική

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αττική λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη. Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει όλο το λεκανοπέδιο από τις Αχαρνές μέχρι και το παραλιακό μέτωπο. Το σημερινό πρωινό δεν θυμίζει σε τίποτα Αύγουστο, καθώς ο ήλιος έχει κρυφτεί, η μυρωδιά του καμένου έχει τρυπώσει μέσα στα σπίτια και ο ουρανός έχει βαφτεί με το πορτοκαλί, το άσπρο και το μαύρο των καπνών. Φωτιά Βαρυμπόμπη

Συναγερμό για τα επιβλαβή σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης (04/08) το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

«4 Αυγούστου 05:00: Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες», σημείωσε σε ανάρτηση στο Facebook το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το iqair.com μάλιστα έχει και μία λίστα με τις 10 περιοχές της Αττικής που έχουν τον πιο μολυσμένο αέρα, με το Περιστέρι να είναι στην κορυφή και να το ακολουθούν Παλαίο Φάληρο και Ρέντης. Φωτιά Βαρυμπόμπη

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δηλώσεις Μητσοτάκη – Χαρδαλιά

Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων απομένει μόνο ένα ενεργό μέτωπο στη Βαρυμπόμπη όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Όλυμπος, στη Βαρυμπόμπη.

Τόνισε πως έγιναν κι άλλες εκκενώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας και πως τα εναέρια μέσα έχουν συγκεκριμένη αποστολή: να κλείσουν τα μέτωπα. Στη μεγάλη πυρκαγιά στη Βρυμπόμπη δίνουν τιτάνιο αγώνα 520 πυροσβέστες, με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

«Ζήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολη νύχτα. Κρατώ ως θετικό ότι ως θετικό δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Δούλεψε υποδειγματικά το σύστημα των εκκενώσεων. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Φωτιά Βαρυμπόμπη

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν και αμέσως μόλις η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν. Συνέχισε επίσης σημειώνοντας πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθώς θα έχουμε ακόμα μπροστά μας ημέρες καύσωνα κλείνοντας με την ευχή «η ζημιά να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments