Ελλάδα

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Εκκενώνεται το Χελιδόνι

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Εκκενώνεται το Χελιδόνι
Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Δόθηκε εντολή για εκκένωση στο Χελιδόνι.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ δόθηκε και εντολή για εκκένωση στο Χελιδόνι. Σκληρή είναι και μάχη των πυροσβεστών στην Εύβοια.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Η κατάσταση στο μέτωπο

«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, ώστε να μην κινδυνεύσει η κοινότητα, ενώ έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση».

Μάλιστα, όπως τόνισε, ο κ. Γιαννόπουλος, «η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι».

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Τι δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Όπως είπε, δόθηκε ολονύχτια μάχη για να μην πάει η πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο και στο χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας. Γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη.

«Πεζοπόρα τμήματα είναι μέσα στη φωτιά και προσπαθούν να την οριοθετήσουν και να την περιορίσουν. Επιχειρούν και εναέρια μέσα, έχουμε όμως και άλλα μέτωπα. Θα δώσουμε μάχη όλη την ημέρα», είπε ο υπουργός. Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι στο σημείο υπήρξαν «δύσκολες, ειδικές συνθήκες που δεν συναντάμε συχνά αλλά υπάρχει σχέδιο διαχείρισης κρίσεων». Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους πυροσβέστες και εξέφρασε την ελπίδα του να ξεπεράσουμε αυτό το κακό και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και το περιβάλλον.

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Αναζωπυρώσεις από το πρωί

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς γύρω από την Αρχαία Ολυμπία αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κυριότερη αναζωπύρωση σημειώθηκε πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά επιχείρησαν άμεσα τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά οχήματα».

Παράλληλα, τόνισε ότι «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων βοηθούν οι αντιπυρικές ζώνες που έχουν διανοιχθεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments