Οικονομία

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις ΦΠΑ ηλεκτρονικού εμπορίου

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις ΦΠΑ ηλεκτρονικού εμπορίου
ΑΑΔΕ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δηλώσεις ΦΠΑ ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς άνοιξε η πλατφόρμα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δηλώσεις ΦΠΑ ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς άνοιξε η πλατφόρμα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι επιχειρήσεις VAT OSS και IOSS που έχουν εγγραφεί στις συγκεκριμένες υπηρεσίες πρέπει να υποβάλουν μέσω της πλατφόρμας που άνοιξε την Τρίτη (10.08.2021), τη σχετική δήλωση ΦΠΑ έως τις 31 Αυγούστου και να καταβάλουν τον αναλογούντα φόρο.

ΑΑΔΕ: Στα 109 δισεκατομμύρια ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούνιο 2021

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούνιο ανήλθαν στα 109 εκατομμύρια. Προκύπτει έτσι μικρή μείωση 0,06% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα ενώ οι οφειλές περιορίστηκαν σε 3.905.073 το Μάιο. Στο ίδιο διάστημα αύξηση εμφανίζουν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συγκριτικά με πέρυσι.

ΑΑΔΕ

Ποιες άλλες διαδικασίες “τρέχουν” από την ΑΑΔΕ

Νέα παράταση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για τις τροποποιητικές δηλώσεις Covid και ενοικίων Μαΐου 2021. Με ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ ,γνωστοποίησε πως για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων παρατείνεται έως τις 27 Αυγούστου 2021 η προθεσμία, εντός της οποίας οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές «Δηλώσεις Covid» ή/και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», για τον μήνα Μάιο 2021.

Δεύτερη ευκαιρία για δηλώσεις από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο

Μέχρι και 27 Αυγούστου μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλλουν δηλώσεις και να προβούν σε διορθώσεις λαθών για τα «κουρεμένα ενοίκια».Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων έχουν υποβάλει ήδη «Δηλώσεις COVID», η ΑΑΔΕ θα τους αποστέλλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments