Ελλάδα

Κερατέα: Φόβοι ότι θα περάσει στον Εθνικό Δρυμό το μέτωπο – Που έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας

Κερατέα: Φόβοι ότι θα περάσει στον Εθνικό Δρυμό το μέτωπο – Που έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας
Κερατέα: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά. Οι άνεμοι κάνουν ακόμη δυσκολότερη την κατάσβεση.

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Κερατέα που ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί, καίγοντας χαμηλή βλάστηση στο Μαρκάτι. Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω και τον ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή η φωτιά θεωρείται πολύ δύσκολο να ελεγχθεί, αφού οι πολύ ισχυροί άνεμοι.

Κερατέα: Φόβος ότι το πύρινο μέτωπο θα περάσει στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Υπάρχουν διάσπαρτες οικίες στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά, ενώ μάλιστα έχουν καεί ή έχουν υποστεί αρκετά σπίτια, ειδικά στο Μαρκάτι αλλά και στη Συντερίνα, όπου οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τεσσάρων οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Δημουλάκι).

Κερατέα

Oι πυροσβέστες προσπαθούν να μην περάσει η μεγάλη φωτιά σε κατάφυτη περιοχή, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης στην ΕΡΤ.

«Ισχυροί άνεμοι ενισχύουν το πύρινο μέτωπο, ενώ πρώτο μέλημα είναι οι άνθρωποι αλλά και ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου με το πολύ πυκνό δάσος», είπε ο κ. Κόκκαλης.

Υπάρχει μεγάλος φόβος να μην περάσει το πύρινο μέτωπο στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση με πεύκα. Κερατέα

Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο MEGA, πρώτο μέλημα είναι να μην επεκταθεί η φωτιά στον κυρίως δρυμό, γιατί λόγω της πυκνής βλάστησης θα υπάρχει θέμα. Ο ίδιος τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι δυνατοί άνεμοι της τάξης των 6- 7 μποφόρ. «Με τέτοιο αέρα αν φύγει φωτιά θα φτάσει κάτω στο Λάυριο στη θάλασσα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής στο κανάλι.

Σε διακοπές κυκλοφορίας έχει προχωρήσει η τροχαία λόγω της φωτιάς στην Κερατέα

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα του δήμου Λαυρεωτικής έθεσε σε συναγερμό την Πυροσβεστική, η οποία επιχειρεί με ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δέκα εναέρια μέσα.

Ήδη έχουν εκκενωθεί τουλάχιστον τρεις οικισμοί καθώς το μέτωπο έχει εξαπλωθεί ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι με ριπές 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή. Κερατέα

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μίλησε στο Open για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη και σημείωσε ότι μία ηλικιωμένη κάτοικος που ήταν εγκλωβισμένη είναι πλέον ασφαλής. «Υπήρξε απεγκλωβισμός γυναίκας, η οποία έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και έχει ξεπεράσει τον οποιοδήποτε κίνδυνο», σημείωσε.

O δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μίλησε για εμπρησμό. Όπως είπε η φωτιά ξεκίνησε από κάδο σκουπιδιών και επικαλέστηκε μαρτυρία, κατά την οποία τη φωτιά έβαλε κάποιος κινούμενος με αυτοκίνητο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments