Ελλάδα

Βίλια: Εντοπίστηκε κρανίο σε αποθήκη

Βίλια: Εντοπίστηκε κρανίο σε αποθήκη
Βίλια: Γενικός συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά το τηλεφώνημα κατοίκου που είχε εντοπίσει ένα ανθρώπινο κρανίο σε αποθήκη.

Για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες έκαιγε η φωτιά στα Βίλια Αττικής. Παρόλα αυτά συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία μετά το τηλεφώνημα κατοίκου που ανέφερε πως είχε εντοπίσει ένα ανθρώπινο κρανίο δίπλα σε αποθήκη που είχε γίνει στάχτη από τις πυρκαγιές, που «λεηλατούν» την περιοχή εδώ και πέντε μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα έντρομη ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες όμως βρίσκονταν ήδη στην περιοχή, καθώς παραμένουν όλοι εκεί υπό το φόβο αναζωπυρώσεων, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε σχεδόν όλο το όρος Πατέρας. Βίλια

To εύρημα δεν σχετίζεται με την πυρκαγιά

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το εύρημα δεν σχετίζεται με την πυρκαγιά, καθώς πρόκειται για κρανίο αρκετών ετών.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρισκόταν εκεί.

Εκδηλώθηκαν 41 το τελευταίο 24ωρο

Στις 41 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου, σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Βιλίων είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 18 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων τρίων ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, ενός ελικοπτέρου από τα Αραβικά Εμιράτα και τριών ελικοπτέρων ως συντονιστικών, καθώς και 10 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε το βίντεο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments