Video

Βίλια: Εντυπωσιακό βίντεο – Erickson ανεφοδιάζεται από δεξαμενή λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος

Βίλια: Εντυπωσιακό βίντεο – Erickson ανεφοδιάζεται από δεξαμενή λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος
Βίλια: Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Εντυπωσιακά πλάνα από τη φωτιά στα Βίλια. Ο πιλότος κρατάει σταθερό στον αέρα το ελικόπτερο, όση ώρα γεμίζει με νερό από τη δεξαμενή, για να φύγει με ελιγμό αμέσως και να πάει στη φωτιά. Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα είναι υπέρογκες.

Την ίδια ώρα, βρέθηκαν υπολλείματα φωτοβολίδας στην Κερατέα, όπου οι πυροσβέστες κατάφεραν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τη φωτιά χθες το βράδυ.

Βίλια: Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Κάθε δευτερόλεπτο μετράει και κάνουν τα πάντα ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Όπως με τον ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων τύπου Erickson στη φωτιά στα Βίλια. Τα ελικόπτερα δεν πάνε στη θάλασσα ή σε κάποια λίμνη, αλλά εφοδιάζονται στον δρόμο από τις δεξαμενές (σ.σ. ο ανεφοδιασμός δε γίνεται από την υδροφόρα) ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος Όπως θα δείτε στο βίντεο, ευρισκόμενο στον αέρα και λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, γεμίζει με νερό. Ο πιλότος το κρατάει σταθερό στον αέρα για να φύγει με ελιγμό αμέσως και να πάει στη φωτιά.

Βίλια: Καλύτερη η εικόνα του μετώπου – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Πολύ καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση στη φωτιά στα Βίλια, η οποία είναι πλέον οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της και οι επιχειρήσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται πλέον στον ορεινό όγκο στο όρος Πατέρας.

Όσον αφορά την πυρκαγιά της Δυτικής Αττικής, όπως είπε και χτες το βράδυ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι πλέον οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της και δεν υπάρχει ανησυχία για οικισμούς. Ωστόσο, παραμένει ενεργό το μέτωπο στο όρος Πατέρας, και συγκεκριμένα σε μια χαράδρα προς το Καντήλι Μεγάρων, όπου όμως ανακόπηκε η πορεία της κατά την διάρκεια της νύχτας από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Βίλια

Του επιτελείς του Π.Σ. απασχολεί πλέον ο κύριος όγκος του όρους Πατέρα, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ενεργές εστίες, καθώς δεν μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα και τα πεζοπόρα τμήματα, λόγω του πολύ δύσβατου της περιοχής και η αντιμετώπιση τους γίνεται μόνο με τα εναέρια μέσα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Επίσης, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων φοβούνται αναζωπυρώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας και θεωρούν καθοριστικό την αποτελεσματική φύλαξη των οριοθετημένων, που όμως είναι σε πολύ μεγάλη έκταση γι’ αυτό παραμένουν αμείωτες όλες επίγειες δυνάμεις για να επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε εστία που ξεπετάγεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments