Ελλάδα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Η 92χρονη που αρνείται να φύγει από το καμένο σπίτι της

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Η 92χρονη που αρνείται να φύγει από το καμένο σπίτι της
Φωτιά Βαρυμπόμπη: Το σπίτι της κυρίας Άννας καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές.

Η 92χρονη κυρία Άννα αρνείται να φύγει από το σπίτι της που έχει καταστραφεί ολοσχερώς μετά τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη στις αρχές Αυγούστου. Η ηλικιωμένη κοιμάται σε ένα ράντζο στην ύπαιθρο και λέει πως «αγαπάω το σπίτι μου, το πόνεσα και το έφτιαξα με κούραση». Η 92χρονη αρνείται να εγκατασταθεί σε συγγενείς της παρά τις εκκλήσεις τους και αναφέρει πως «μένω εδώ 60 χρόνια».

Φωτιά Βαρυμπόμπη: «Είναι ωραία η εξοχή εγώ δεν φεύγω από εδώ»

«Εγώ έχω τη γειτονιά μου, σηκώνομαι να πιω το καφεδάκι με τη γειτονιά μου. Ότι μπορείτε να βοηθήσετε. Είναι ωραία η εξοχή εγώ δεν φεύγω από εδώ. Ήρθα εδώ 30 χρονών μία κούκλα και τώρα έγινα… πανούκλα. Υγεία έχω, άρρωστη δεν είμαι, είμαι μια χαρά. Είμαι πολύ καλά, δεν έχω ζάχαρο ούτε τίποτα. Καθαρό αέρα ρουφάω και είμαι καλά εδώ», είπε η κυρία Άννα στο OPEN.

 

«Της έχουμε πει, της έχουν πει και τα ανίψια της να την πάρουν σπίτι. Η κυρία Άννα αγαπάει το σπίτι, το προσέχει από αυτούς που κλέβουν μετά τις φωτιές», είπε ο γείτονάς της και αποκάλυψε πως ασυνείδητοι κάνουν πλιάτσικο στα καμένα: «έρχονται για πλιάτσικο μετά τις φωτιές δυστυχώς. Ακόμα φυλάσσεται η περιοχή αν και βρίσκουν χωματόδρομους και βρίσκουμε τέτοιους ανθρώπους τριγύρω. Οι χωματόδρομοι είναι εκατοντάδες».

«Από το σπίτι της κυρίας Άννας έχουν μείνει μόνο οι τοίχοι και προσπαθούμε να μαζέψουμε υλικά, όχι χρήματα για να το φτιάξουμε. Ήδη μαζεύουμε κάποια υλικά. Βγάλαμε τα μπάζα από το σπίτι, μαζεύουμε ότι μπορούμε. Ρούχα φέρνουμε εμείς και εθελοντές, φαγητά και ότι μπορούμε να μαζέψουμε μέσω ίντερνετ. Εχθές φέραμε ψυγείο από μία κυρία από τη Γλυφάδα, την κυρία Ιωάννα και την ευχαριστούμε πολύ. Προχθές ήρθε ένας εθελοντής και έβαλε δύο φώτα», ανέφερε. Φωτιά Βαρυμπόμπη

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Έχασε το σπίτι του και ο φωτογράφος Αλέκος Βουτσαράς

Ανάμεσα σε εκείνους που έχασαν το βιος τους από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη ήταν και ένα βετεράνος φωτορεπόρτερ. Ο Αλέκος Βουτσαράς, ένας σπουδαίος, παλαίμαχος φωτορεπόρτερ. Με τον φακό του απαθανάτισε τα μεγαλύτερα γεγονότα των τελευταίων 60 χρόνων. Πολυτεχνείο, Βιετνάμ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Γιουγκοσλαβία…

Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά για να γίνει στάχτη το πολύτιμο αυτό αρχείο μαζί με το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη. Εδώ και 7 ημέρες κοιμάται σ’ ένα ράντζο κάτω από το καμένο πεύκο στην αυλή του, γύρω από τα αποκαϊδια, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Mega. «Η πραγματικότητα είναι τα αποκαιδια, οι 7 υπολογιστές, το λάπτοπ και τα φιλμς που έγινα παρανάλωμα του πυρός» είπε ο ίδιος φανερά καταβεβλημένος.

Αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του, ό,τι έμεινε δηλαδή από αυτό, ενώ να μικρό μποστάνι δίπλα στο σπίτι, σώθηκε. «Τι να κάνω στο ξενοδοχείο» απάντησε και συνέχισε: «Εδώ θα μείνω και θα το ξαναφτιάξω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments