Ελλάδα

Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σπίτια – επιχειρήσεις και δάσος έγιναν στάχτη

Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σπίτια – επιχειρήσεις και δάσος έγιναν στάχτη
Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζει να δίνει η Πυροσβεστική προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την φωτιά στην Βαρυμπόμπη είναι ανυπολόγιστης αξίας. Χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη, ζώα κάηκαν, ενώ από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσαν περιουσίες, σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα. Δείτε πως είναι η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ενδεικτικές των καταστροφών που έχουν σημειωθεί είναι σημερινές εικόνες που δημοσιεύουν φωτογραφικά πρακτορεία

Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

«Δεν ήμουν εδώ. Με το που έγιναν κάποιες εκρήξεις, πήγαμε να δούμε τι έγινε, και μετά δεν μας άφησαν να γυρίσουμε πίσω. Γύρισα χθες το βράδυ με τα πόδια εδώ και ήταν όλα καμένα. Έχει καταστροφές το σπίτι μου, ενώ το εργαστήριό μου κάηκε ολοσχερώς, το ίδιο και η βάρκα και το αυτοκίνητό μου», είπε στο Mega ο κ. Δημήτρης, κάτοικος της περιοχής. Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

«Ούτε τα ρούχα μας δεν μπορέσαμε να σώσουμε. Φύγαμε γιατί έγιναν δύο πολύ μεγάλες εκρήξεις και πήγαμε με τη γυναίκα μου και την κόρη μου να δούμε τι έγινε. Μας ακολούθησαν και άλλα αυτοκίνητα και μετά μας καθοδήγησαν στους Θρακομακεδόνες», συνέχισε.

Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

«Το θέμα είναι τι θα κάνει το κράτος. Έχουμε καταστραφεί, είναι πολύς κόσμος. Στο σπίτι δεν μπορείς να μπεις από τη ζέστη, έχουν πυρακτωθεί τα πάντα. Μείναμε φιλοξενούμενοι σε φίλους. Ζήσαμε πολλές πυρκαγιές, αλλά αυτή η φωτιά πήγαινε σαν τρελή. Έκαιγε παράλογα», κατέληξε.

Η επόμενη μέρα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Εικόνες καταστροφής με καμένα δάση, αυτοκίνητα και περιουσίες μετέδωσε και με την σειρά της η ΕΡΤ

Η κάμερα της ΕΡΤ μπήκε και σε ένα από τα πολλά καμένα σπίτια της περιοχής. Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης, η ανακαίνιση του σπιτιού είχε τελειώσει προχθές. «Δεν πρόλαβα ούτε μία μέρα για το χαρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά τη σύσκεψη πήγε στις περιοχές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά, είδε από κοντά τις καταστροφές, συνομίλησε με τους ανθρώπους που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της φωτιάς και τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments