Οικονομία

Συνεργασία: Την Παρασκευή θα πληρωθούν 36.000 δικαιούχοι

Συνεργασία: Την Παρασκευή θα πληρωθούν 36.000 δικαιούχοι
Συνεργασία: Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν 36.052 δικαιούχοι την Παρασκευή που είναι ενταγμένοι στο μηχανισμό "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας που αφορά τον Ιούλιο.

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν 36.052 δικαιούχοι την Παρασκευή που είναι ενταγμένοι στο μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας που αφορά τον Ιούλιο.

Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν 3 εκατ. ευρώ για 6.935 πληρωμές δικαιούχων για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο (υπόλοιπα πληρωμών), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο τουρισμού. Συνολικά θα καταβληθούν 10,2 εκατ. ευρώ για 42.987 πληρωμές δικαιούχων.

Ξεκίνησε και η πληρωμή των συντάξεων

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 25 Αυγούστου η πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου 2021.

Δείτε αναλυτικά όλο το χρονοδιάγραμμα

  • Στις 25 Αυγούστου 2021, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Αυγούστου 2021 ημέραΠέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Αυγούστου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 30 Αυγούστου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

ΟΑΕΔ: Ποιοι πληρώνονται έως την Παρασκευή

  • 9 εκατ. ευρώ σε 24.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
  • 10 εκατ. ευρώ σε 3.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 7 εκατ. ευρώ για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (πληρωμή εισφορών σε φορείς) 600.000 ευρώ σε 800 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Ποιες άλλες πληρωμές θα πραγματοποιήσει ο ΕΦΚΑ έως την Παρασκευή

  • 11,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 490 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
  • 10.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 20 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης

ΟΑΕΔ: Οικονομική ενίσχυση 718,65 ευρώ στους εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Σε εξέλιξη είναι οι αιτήσεις στην πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τον ΟΑΕΔ για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718,65€ για τους πρώην εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων.

Η παροχή αυτή γίνεται στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Χορηγείται έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 45 βασικά επιδόματα ανεργίας (45 x 15,97 = 718,65€) σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments