Αθλητισμός

Champions League: Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Ιταλός Ζορζίνιο

Champions League: Κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Ιταλός Ζορζίνιο
Champions League: Κατά την διάρκεια της κλήρωσης, ο Ζορζίνιο πήρε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς για τη σεζόν 2020-2021.

Ο Ζορζίνιο τιμήθηκε από το Champions League με το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Ακόμη, έγινε η κλήρωση των ομίλων για την φετινή διοργάνωση, με την σέντρα της πρώτης αγωνιστικής να έχει οριστεί στις 14/15 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του Champions League πήρε ο Ζορζίνιο, για την σεζόν 2020/21. Ο 29χρονος μέσος είχε να αντιμετωπίσει τον Ενγκολό Καντέ και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε και κατάφερε να αναδειχθεί ο καλύτερος παίκτης. Σημειώνεται ότι ο Ζορζίνιο με την φανέλα της Τσέλσι μετράει 144 συμμετοχές, 17 γκολ και 4 ασίστ.

Λίγα λόγια για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς

Ο Ζόρζε Λουίς Φρέλο Φίλιο, γνωστός ως Ζορζίνιο (Jorginho), γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1991, είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην Τσέλσι και στην Εθνική Ιταλίας στη θέση του μέσου.

Γεννημένος στη Βραζιλία, ο Ζορζίνιο μετακόμισε στην Ιταλία σε ηλικία 15 ετών και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με την ομάδα νέων της Βερόνα, προτού προωθηθεί στην ομάδα των ανδρών. Κατά τη σεζόν 2010-11, έπαιξε ως δανεικός στη Sambonifacese.

Τον Ιανουάριο του 2014, πήρε μεταγραφή για τη Νάπολι, όπου κέρδισε αμέσως το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ιταλίας.[3] Έπαιξε σε 160 παιχνίδια για την ομάδα, προτού υπογράψει για 50 εκατομμύρια λίρες το 2018 στην Τσέλσι,[4] με την οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ την πρώτη του χρονιά στον σύλλογο[5] και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2021. Ήταν μέλος της αποστολής της Ιταλίας η οποία κατέκτησε το Euro 2020. Ο ίδιος ήταν μέλος της ομάδας του τουρνουά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments