Διεθνή

Έκρηξη στην Καμπούλ: Τα βίντεο των εκρήξεων

Έκρηξη στην Καμπούλ: Τα βίντεο των εκρήξεων
Έκρηξη στην Καμπούλ: Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, οι οποίες ήταν πολύ κοντά στο αεροδρόμιο.

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, καθώς ήδη έχουν γίνει δύο εκρήξεις κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου. Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Aśvaka στον λογαριασμό του στο twitter, μετά τη φονική έκρηξη από την οποία υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί και τουλάχιστον 60 τραυματίες.

Ως πρώτος ύποπτος για τις εκρήξεις στην καρδιά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν θεωρείται η οργάνωση Islamic State’s Khorasan Province (ISKP), που θεωρείται το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Καμπούλ.

Που οφείλεται η πρώτη έκρηξη μέσα στο αεροδρόμιο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη στην πύλη Abbey, οφείλεται σε βομβιστή που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας. Αμέσως, υπήρξε απάντηση από Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι έγινε και δεύτερη έκρηξη έξω από το Baron Hotel.

Ωστόσο οι απώλειες αναμένεται να αυξηθούν. Το ένα βίντεο δείχνει δεκάδες τραυματίες και νεκρούς, ενώ παιδιά και ανήλικοι ακούγονται να κλαίνε. Πολλοί μιλούν για πάνω από 100 νεκρούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα.

Η δεύτερη έκρηξη

Μια άλλη έκρηξη σημειώθηκε στο Baron Hotel, κοντά στο αεροδρόμιο, όπου διέμεναν κυρίως Αμερικανοί που περίμεναν τις τελευταίες ημέρες για να εκκενώσουν τη χώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι και η συγκεκριμένη έκρηξη ήταν δυνατή. Άνθρωποι με αίματα άρχισαν να τρέχουν παντού, προσπαθώντας να ξεφύγουν.

Δείτε το βίντεο (Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες)

Για βομβιστή του ISIS κάνει λόγο η Politico

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους ευθύνεται για την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, υποστηρίζει το Politico, επικαλούμενο έναν Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης.

Το συμβάν έγινε μερικές ώρες μετά τις προειδοποιήσεις αξιωματούχων για αυξημένη απειλή από τον «βραχίονα» του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν. Μια ώρα πριν από την έκρηξη, ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου δήλωνε «θα προχωρήσουμε την αποχώρηση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων μέχρι το τέλος της αποστολής». Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera, από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Αμερικανοί ανάμεσα στα θύματα

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε και μια δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον που βρίσκεται απέναντι από το αεροδρόμιο. Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε ότι στο ξενοδοχείο αυτό συγκεντρώνονταν οι Αμερικανοί πολίτες που ανέμεναν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν.

«Οι πρώτες αναφορές υποδηλώνουν ότι τέσσερις ή περισσότεροι υπάλληλοι των αμερικανικών υπηρεσιών ενδέχεται να έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί από την έκρηξη στο αεροδρόμιο» αναφέρει το Politico, επικαλούμενο απόρρητη έκθεση του State Department.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments