Οικονομία

Πυρόπληκτοι: 700.000 ευρώ στους δασικούς συνεταιρισμούς της Βόρειας Εύβοιας

Πυρόπληκτοι: 700.000 ευρώ στους δασικούς συνεταιρισμούς της Βόρειας Εύβοιας
Πυρόπληκτοι: Οικονομική ενίσχυση 700.000 ευρώ θα δοθεί σε σε δασικούς συνεταιρισμούς πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας με πρωτοβουλία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα.
Πυρόπληκτοι: Οικονομική ενίσχυση 700.000 ευρώ θα δοθεί σε σε δασικούς συνεταιρισμούς πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας με πρωτοβουλία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα.

Οικονομική ενίσχυση 700.000 ευρώ θα δοθεί σε σε δασικούς συνεταιρισμούς πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας με πρωτοβουλία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα.

Οι πόροι θα προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο και θα δοθούν για δαπάνες συντήρησης, επισκευής ή/και αντικατάστασης του εξοπλισμού τους.Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η συγκεκριμένη έκτακτη οικονομική στήριξη κρίνεται απαραίτητη προκειμένου οι Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας (ΔΑΣΕ) και οι Αναγκαστικοί Δασικοί Συνεταιρισμοί της περιοχής να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την κατασκευή μικρών αντιπλημμυρικών έργων (κλαδοπλεγμάτων, κορμοφραγμάτων κ.λπ.) στις καμένες δασικές εκτάσεις.

Πως και σε ποιους θα δοθούν τα ποσά

  • Στους 10 Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας
  • Δασαρχείο Λίμνης: 7,
  • Δασαρχείο Ιστιαίας: 3
  • και στους 24 Αναγκαστικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς (Δασαρχείο Λίμνης: 7, Δασαρχείο Ιστιαίας: 17), χορηγούνται 20.000 ευρώ ανά ΔΑΣΕ έως 40 μέλη και 40.000 ευρώ ανά ΔΑΣΕ με πάνω από 40 μέλη. Επίσης, χορηγείται το ποσό των 20.000 ευρώ ανά Αναγκαστικό Δασικό Συνεταιρισμό.

Θα χορηγηθεί και συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ, από το Πράσινο Ταμείο,σε επτά Κέντρα Περίθαλψης Ειδών Άγριας Πανίδας (ΚΕΠΕΑΠ) -Αλκυόνη, ANIMA, ΑΡΙΩΝ, ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, Δράση για την Άγρια Ζωή, Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής- για την κάλυψη των έκτακτων εξόδων τους (κτηνιατρικών υπηρεσιών, ιατροφαρμακευτικών δαπανών κ.λπ.) λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και του κατά συνέπεια αυξημένου όγκου των περιστατικών.

Πυρόπληκτοι: Μέχρι πότε ισχύει η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Απαλλαγή για τρία χρόνια έχουν οι πυρόπληκτοι από τον ΕΝΦΙΑ και αφορά τα έτη 2021,2022, 2023 σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Απαλλάσσονται αυτοί που αποδεδειγμένα η κατοικία τους έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει υποστεί λειτουργικές ζημιές που το καθιστούν μη κατοικήσιμο.

Οι κάτοικοι των δήμων Μαντουδίου – Λίμνης- Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας θα απαλλαγούν πλήρως από το φόρο για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους. Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί ζημίες που τις καθιστούν μη λειτουργικές, απαλλάσσονται από την αποπληρωμή του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments