Αθλητισμός

Κίμι Ραικόνεν: Αποσύρεται από την Formula 1

Κίμι Ραικόνεν: Αποσύρεται από την Formula 1
Κίμι Ραικόνεν: Λίγο πριν κλείσει τα 42 του χρόνια ο Φινλανδός πιλότος αποσύρεται από την Formula 1, στα 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο του.

Λίγο πριν κλείσει τα 42 του χρόνια και με 20 χρόνια καριέρα, ο Κίμι Ραικόνεν ανακοίνωσε την απόσυρση του από την Formula 1. Ο Φιλανδός πιλότος ανακοίνωσε την Τετάρτη (1/9) πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φινλανδός πιλότος με τα αμέτρητα ρεκόρ στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενημέρωσε μέσω Instagram πως πήρε αυτή την απόφαση τον περασμένο χειμώνα, με στόχο να δοκιμάσει νέες προκλήσεις.

Η ανάρτηση απόσυρσης του από την Formula 1

«Αυτό ήταν. Αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά στη Formula 1. Είναι μια απόφαση που πήρα τον περασμένο χειμώνα, δεν ήταν εύκολη, όμως μετά από αυτήν τη σεζόν έφτασε η στιγμή για νέα πράγματα», έγραψε ο Φινλανδός στον λογαριασμό του.

Ο Ραϊκόνεν μπήκε στη Formula 1 το 2001 και πήρε το πρωτάθλημα το 2007 με τη Ferrari. Έχει συνολικά 21 νίκες, 1865 πόντους, 18 pole positions και 46 ταχύτερους γύρους, ενώ στο βάθρο έχει βρεθεί 101 φορές. Στα τελευταία 35 χρόνια, να σημειωθεί, μόνο ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Κίμι Ραϊκόνεν έχουν αγωνιστεί στα 42 τους χρόνια στη F1.

Τι γράφει στην αυτοβιογραφία του

Γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1979, σε μια μικρή πόλη της Φινλανδίας, το Εσπόο. Από μικρός είχε τρέλα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Του άρεσαν τα αυτοκίνητα. Τα γρήγορα αυτοκίνητα. Του άρεσε να ζει με την αδρεναλίνη στα ύψη. Του άρεσε να τα κάνει όλα γρήγορα. Όπως γρήγορα οδηγεί και το μονοθέσιό του. Πολύ γρήγορα. Τόσο που έφτασε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1. Και μέσω αυτής να κατακτήσει τον κόσμο. Και να τον λατρέψουν εκατομμύρια fans του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τι μαθαίνει κανείς διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του Κίμι; Ότι είναι δυσλεκτικός κι ότι του αρέσει να ακούει audiobooks. Ότι κάποια στιγμή στη ζωή του αποκοιμήθηκε σε έναν θάλαμο στeγνώματος στολών σκιέρ, καθώς νωρίτερα είχε προσποιηθεί πως ήταν αθλητής του άλματος με σκι! Επίσης ότι δεν του αρέσει να οδηγεί όταν έχει κίνηση στους δρόμους, όμως ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση παραμένει ήρεμος!

Ο Κίμι θεώρησε πολύ «cool» την απόφαση του Νίκο Ρόσμπεργκ να εγκαταλείψει την ενεργό δράση προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του. Όμως νόμιζε πως ο Ρόσμπεργκ είχε αλλάξει απόφαση άμεσα, καθώς τον έβλεπε συχνά πυκνά να τριγυρνά στα πάντοκ! Ο ίδιος θεωρεί ότι δεν θα είναι δύσκολη η απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments