Οικονομία

Επιδότηση παγίων δαπανών: Παράταση έως 10 Σεπτεμβρίου για πληττόμενες από τον Covid επιχειρήσεις

Επιδότηση παγίων δαπανών: Παράταση έως 10 Σεπτεμβρίου για πληττόμενες από τον Covid επιχειρήσεις
Επιδότηση παγίων δαπανών: Παράταση δόθηκε έως και τις 10 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις χορήγησης της ενίσχυσης, με απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ ΓΔΟΥ 808/23.7.2021.

Παράταση δόθηκε  για την επιδότηση παγίων δαπανών έως και τις 10 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις χορήγησης της ενίσχυσης, με απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και με την οποία τροποποιείται η ΚΥΑ ΓΔΟΥ 808/23.7.2021.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η παράταση δίνεται λόγω της ανάγκης επιπλέον στήριξης και παροχής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID-19.

Τι αναφέρει η απόφαση

Η απόφαση αναφέρει τα ακόλουθα:

Η παρ. 2 του άρθρου 6 της υπό στοιχεία ΓΔΟΥ 808/23.7.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Β’ 3354) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την 10η Σεπτεμβρίου 2021».

Ποιες δαπάνες καλύπτει

  • παροχές σε εργαζόμενους,
  • ασφαλιστικές εισφορές,
  • ενέργεια,
  • ύδρευση,
  • τηλεπικοινωνίες,
  • ενοίκια,
  • λοιπά λειτουργικά έξοδα,
  • χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα

Ποιοι μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση

Αίτηση μπορούσαν να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά την Α΄ φάση του μέτρου και πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται στη σχετική ΚΥΑ. Σκοπός του καθεστώτος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του έτους, για την αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που καθίστανται πληρωτέες από 1.7.2021 έως 31.12.2021. Κατά την αίτηση οι επιχειρήσεις δηλώνουν το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές και το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments