Διεθνή

Μόσχα: Τιμήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στην Κόκκινη Πλατεία

Μόσχα: Τιμήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στην Κόκκινη Πλατεία
«Θλιβερή όχι μόνο για την Ελλάδα είδηση. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά η μουσική του θα ζει στις καρδιές μας»

Η ελληνική στρατιωτική ορχήστρα «Θησέας» αφιέρωσε την εμφάνισή της στον συνθέτη, ενώ τα πορτρέτα του προβλήθηκαν πάνω στην ελληνική σημαία με φόντο το Κρεμλίνο. Δείτε το βίντεο.

To παγκόσμιο Έλληνα μουσουργό Μίκη Θεοδωράκη τίμησε με μεγαλοπρέπεια η Ρωσία στην Κόκκινη Πλατεία. Η ελληνική στρατιωτική ορχήστρα «Θησέας» αφιέρωσε την εμφάνισή της στον συνθέτη, ενώ τα πορτρέτα του προβλήθηκαν πάνω στην ελληνική σημαία με φόντο το Κρεμλίνο.

«Θλιβερή όχι μόνο για την Ελλάδα είδηση. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά η μουσική του θα ζει στις καρδιές μας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή της στα social media η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα σχετικά με την τιμητική εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα στην Κόκκινη Πλατεία.

Μίκης Θεοδωράκης: Με ανάρτηση του στο Facebook παρενέβη ο γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη σχετικά με το θρίλερ της ταφής του.

Από το 2013 ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή των Χανίων να φροντίσει ώστε, όταν θα φύγει από τη ζωή να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. Την ίδια επιθυμία είχε εκφράσει και σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Θέση πάνω σε αυτό το θέμα πήρε και ο γιος του.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, απευθυνόμενος -προφανώς- στην αδελφή του Μαργαρίτα, ζητά να σεβαστούν την επιθυμία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη «με σιωπή και σεβασμό».

Η ανάρτηση του γιου του Μίκη

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments