Διεθνή

Ερντογάν: Αποδώσαμε την Αγία Σοφία στους ιδιοκτήτες της

Ερντογάν: Αποδώσαμε την Αγία Σοφία στους ιδιοκτήτες της
Ερντογάν: Μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την αντιπολίτευση ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέπτυξε μία νέα ρητορική για την Αγία Σοφία.

Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει ένα πολύ ισχυρό μέτωπο εσωτερικής αντιπολίτευσης, για αυτό το λόγο συντηρεί την εθνικιστική του ρητορική όπως έκανε σε ομιλία ενώπιον κομματικών στελεχών. Πιο πρόσφατη είναι η επίθεση της Ακσενέρ στον πρόεδρο της Τουρκίας, η οποία ανέφερε ότι ο λαός της Τουρκίας πεινάει.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας προχθές Σάββατο σε κομματικά στελέχη στη Ριζούντα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση της χώρας του ότι προσπάθησε να κρατήσει κλειστή την Αγία Σοφία σε αντίθεση με τον ίδιο που την απέδωσε «στους από την εποχή του Πορθητή ιδιοκτήτες της».

“Ή θα πάρω το Βυζάντιο, ή το Βυζάντιο θα πάρει εμένα”

«Εμείς καθορίσαμε καλά τον δρόμο μας. Και ο δικός μας δρόμος δεν είναι ο δρόμος ο δικός τους. Ή θα πάρω το Βυζάντιο, ή το Βυζάντιο θα πάρει εμένα. Αυτό το συμβόλαιο είναι δικό μας και όχι δικό τους» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν στην ομιλία του, σύμφωνα με τα tourkikanea.

«Εμείς αυτό το αποδείξαμε με τα εγκαίνια της Αγίας Σοφίας, ενώ εκείνοι το αντίθετο, προσπάθησαν να παραμείνει κλειστή η Αγία Σοφία» πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

“Εμείς γράφουμε εκ νέου την παγκόσμια πολεμική ιστορία”

Και δόξα τον Θεό, εμείς αποσπάσαμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας από τον Αλλάχ, και αυτήν τη στιγμή η Αγία Σοφία που παρέμενε κλειστή, άνοιξε και αποδόθηκε στους από την εποχή του Πορθητή ιδιοκτήτες της, ανέφερε ο Ερντογάν.

«Εμείς με τα μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη Ακιντζί, γράφουμε εκ νέου την παγκόσμια πολεμική ιστορία» πρόσθεσε.

Η επίθεση της Ακσενέρ στον Ερντογάν

Η Μεράλ Ακσενέρ επέκρινε τον Τούρκο πρόεδρο για τη δήλωσή του ότι δε θα παραδώσει την εξουσία σε μία τέτοια αντιπολίτευση σε περίπτωση νίκης της σε εκλογές. «Φίλε, είναι απίστευτο. Νομίζει ότι έχει καταλάβει το κράτος. Ο κ. Ερντογάν πιστεύει ότι το κράτος του έχει παραδοθεί (του έχουν παραδοθεί τα κλειδιά του κράτους). Μάθε το και μάζεψε το μυαλό σου!», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι:

«Δυστυχώς, είμαστε αντιμέτωποι με μια χαλαρή διοικητική κρατική προσέγγιση, που είναι ανίκανη να κανονίσει ακόμη και το ταξίδι 20 οικογενειών νομάδων. Το πιο οδυνηρό είναι η Ανατολία, η βασική πατρίδα των νομάδων, ενώ την ίδια ώρα η Ιταλία, η Ελλάδα και η Αυστρία καλλιεργούν τον νομαδικό πολιτισμό στις χώρες τους. Τους έχουν προσθέσει στη λίστα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Αν και η Τουρκία υπέβαλε αίτηση το 2008, οι νομάδες μας δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συμπεριληφθούν σε αυτόν τον κατάλογο».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments