Οικονομία

Σταϊκούρας: Έχουμε σχεδιάσει πλέγμα προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά

Σταϊκούρας: Έχουμε σχεδιάσει πλέγμα προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά
Σταϊκούρας: Για τις ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων, τα μειωμένα ενοίκια και μια σειρά άλλων θεμάτων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για τις ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων, τα μειωμένα ενοίκια και μια σειρά άλλων θεμάτων αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως η κυβέρνηση και το κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθούν τις εξελίξεις και ελέγχουν την αγορά. Αναφορικά με τις ανατιμήσεις τόνισε πως είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και έχει να κάνει με το ότι η ανάκαμψη είναι ισχυρή και έχει αυξηθεί η ζήτηση περισσότερο από την προσφορά.

Σταϊκούρας: Τι δήλωσε για τις ανατιμήσεις

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε: «έχουμε σχεδιάσει συνολικά μέτρα ως κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν με υπεύθυνο τρόπο από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ». Παράλληλα, σημείωσε πως «με βάση τις δυνατότητες του προϋπολογισμού θα πράξουμε το βέλτιστο για να βοηθήσουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Χρήστος Σταϊκούρας

Για το ΑΕΠ

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για ισχυρό διψήφιο ρυθμό ανόδου του ΑΕΠ το β’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020 με βάση τους πρόδρομους δείκτες που θα οδηγήσει πιθανότατα και σε αύξηση των εκτιμήσεων για τον ρυθμό ανάπτυξης όλο το 2021 και σε σημαντική κάλυψη των απωλειών του 2020.

Για τα μειωμένα ενοίκια

Δήλωσε ότι σήμερα αναμένεται να καταβληθούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Ιουλίου, καθώς και κάποιες παλαιότερες εκκρεμότητες από την ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ: Πότε λήγει η προθεσμία για δηλώσεις covid και μισθώσεων ακινήτων

Μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου δόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τις δηλώσεις covid και μισθώσεων ακινήτων,για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων.

Ποιες προθεσμίες παρατείνονται

Παρατείνονται οι παρακάτω προθεσμίες δηλώσεων:

  • 1. Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας από εκμισθωτές ακινήτων, προκείμενου να δηλωθεί η λύση συμφωνίας μίσθωσης έως την 12η Ιουνίου 2020.
  • 2. Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας από εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων στην περίπτωση που λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση, για να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις τους.
  • 3. Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας για Ιανουάριο έως και Μάιο 2021, από εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων.
  • 4. Covid, για Μάρτιο έως και Δεκέμβριο 2020, από εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση.
  • 5. Τροποποιητικών Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας για Μάρτιο έως και Δεκέμβριο 2020, για τις περιπτώσεις υπεκμισθώσεων με πολλά ακίνητα.
  • 6. Covid ή/και Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας από τους Οργανισμούς Λιμένος, που παραχωρούν/υποπαραχωρούν το δικαίωμα χρήσης χώρων εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης σε τρίτους έναντι ανταλλάγματος, και από πρόσωπα, στα οποία καταβάλλεται αποζημίωση λόγω εξωσυμβατικής χρήσης των ακινήτων τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments