Πολιτική

Κεραμέως: Τεστ κάθε μέρα για τους μαθητές στις τάξεις που εντοπίζεται κρούσμα

Κεραμέως: Τεστ κάθε μέρα για τους μαθητές στις τάξεις που εντοπίζεται κρούσμα
Κεραμέως: «Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω», δήλωσε η υπουργός.
Κεραμέως: «Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω», δήλωσε η υπουργός.

Τεστ κάθε μέρα θα κάνουν οι μαθητές στις τάξεις των οποίων θα εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορωνοϊού, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σημείωσε πως αυτή είναι η διεθνής τάση για τον κορωνοϊό: «Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς» είπε χαρακτηριστικά.

Τα τεστ είναι ένα από τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Κεραμέως: Πως απαντά στις ανησυχίες των γονέων

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί, ενώ δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου. Κεραμέως

Η ίδια αναφέρθηκε και στις ανησυχίες που εξέφρασαν οι γονείς σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα στην τάξη και σημείωσε πως υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν τη φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το 2ο είναι το αυξημένο testing». Σε ερώτηση αν το σχολείο θα είναι ελαστικό στις απουσίες των παιδιών σε περίπτωση κρούσματος, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

Κεραμέως: «Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω»

Η υπουργός απηύθυνε έκκληση στους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: «Απευθύνομαι σε κάθε γονέα. Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε».

Όπως είπε προτεραιότητα στον τομέα της παιδείας, αποτελεί η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων: «Στόχος μας είναι η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και η παροχή εκπαίδευσης. Οφείλουμε σαν πολιτεία να προσφέρουμε και τα δύο».

Τέλος, απάντησε και για τα εμβολιαστικά κέντρα στα σχολεία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα συμβεί στα πανεπιστήμια ενώ το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση. Υποστήριξε πως είναι περίπλοκο, καθώς για τον εμβολιασμό των ανήλικων μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments