Οικονομία

Πυρόπληκτοι: Μέχρι πότε πρέπει να κάνουν αίτηση για αναστολή πληρωμής επιταγών

Πυρόπληκτοι: Μέχρι πότε πρέπει να κάνουν αίτηση για αναστολή πληρωμής επιταγών
Πυρόπληκτοι: Αναστέλλεται η πληρωμή επιταγών που έχουν εκδοθεί από 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2021, για τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στους δήμους Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αναστέλλεται η πληρωμή επιταγών για πυρόπληκτους , που έχουν εκδοθεί από 7 Σεπτεμβρίου και μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2021, για τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στους δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι παραπάνω δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πυρόπληκτες περιοχές.

Τι ισχύει

Τα πιστωτικά ιδρύματα θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και γνωστοποιήσεις – εντός της προβλεπόμενης στον νόμο προθεσμίας – σχετικά με την διαδικασία υποβολής σχετικής δήλωσης.

Η διαδικασία δήλωσης από τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021. Έως εκείνη την ημερομηνία, δεν θα επιτρέπεται η εμφάνιση/πληρωμή/σφράγιση των παραπάνω αξιογράφων.Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας, δεν θα είναι δυνατή η υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης.

Το χρονικό διάστημα από 16.9.2021 (δηλαδή από την ημερομηνία έναρξης των δηλώσεων) έως και 23.9.2021, δεν προσμετράται, λόγω αναστολής, για την εμφάνιση/πληρωμή/σφράγιση των παραπάνω αξιογράφων.Από τις 24 Σεπτεμβρίου 2021 τα αξιόγραφα για τα οποία δεν θα έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα η κατά τα προαναφερόμενα δήλωση, θα εμφανίζονται/ πληρώνονται/ σφραγίζονται κανονικά.

Εφόσον οι υπόχρεοι προς πληρωμή αξιογράφων, αν και ο ΑΦΜ τους συμπεριλαμβάνεται στα διαβιβασθέντα στις Τράπεζες αρχεία της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), επιθυμούν να πληρώσουν εμπροθέσμως τα παραπάνω αξιόγραφα (ακόμη και πριν από την 23 Σεπτεμβρίου 2021), θα πρέπει να επικοινωνούν με την πληρώτρια Τράπεζα. Για όσες επιταγές σφραγίστηκαν ή για τα οποία συντάχθηκε διαμαρτυρικό από την 3.8.2021 έως την 15.9.2021, ήτοι την ημερομηνία αποστολής των ΑΦΜ από την ΑΑΔΕ στις Τράπεζες, δεν καταχωρίζονται στα αρχεία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. ή διαγράφονται σε περίπτωση που έχουν ήδη αναγγελθεί, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν εντός εκατόν είκοσι ημερών από τη σφράγιση ή τη λήξη τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments