Οικονομία

Τουρισμός: Στα 2.27 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο

Τουρισμός: Στα 2.27 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν τα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο
Τουρισμός: Στα 4.5 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα το επτάμηνο του Ιανουαρίου - Ιουλίου 2021 καταγράφοντας έτσι αύξηση 51,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στα 4.5 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε την Ελλάδα το επτάμηνο του Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021 καταγράφοντας έτσι αύξηση 51,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η εισερχόμενη τουριστική κίνηση ανήλθε στο 30% εκείνης του αντίστοιχου επταμήνου του 2019, όταν ο αριθμός των τουριστών είχε ξεπεράσει τα 15,080 εκατομμύρια. Τον Ιούλιο η εισερχόμενη τουριστική κίνηση, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, παρουσίασε αύξηση κατά 240% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020, με αποτέλεσμα ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας να φθάσει τα 2,815.000, επίπεδο που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης τον Ιούλιο του 2015. Οι εισπράξεις του Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, διαμορφώθηκαν σε επίπεδο 61,4% εκείνων του Ιουλίου του 2019.

Στο επτάμηνο πάντως, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε μείωση κατά 889 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και διαμορφώθηκε σε 7,0 δισεκ. ευρώ.

Ποια τα μέτρα για τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα λόγω covid19

Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής, τα οποία θα έχουν ισχύ από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου:

  • Υποχρέωση για διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα σε άτομα από 6 ετών και άνω.
  • Καραντίνα 10 μέρες (από 14) σε όσους βρεθούν θετικοί.
  • Ευπρόσδεκτοι πλέον οι τουρίστες από το Μαυροβούνιο με αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Επιτρέπονται οι ξεναγήσεις ομάδων 20 ατόμων (από 15) σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments