Αθλητισμός

Κηδεία Ίβκοβιτς: Ρίγη συγκίνησης στο Βελιγράδι

Κηδεία Ίβκοβιτς: Ρίγη συγκίνησης στο Βελιγράδι
Κηδεία Ίβκοβιτς: Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κηδεία του Ντούσαν στη σέρβικη πρωτεύουσα για να αποχαιρετήσει τον σπουδαίο προπονητή του μπάσκετ.

Το μπάσκετ έχει τους δικούς του θρύλους, τους δικούς του θεούς. Ένας εξ αυτών είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που πέρασε στην αιωνιότητα τους πορτοκαλί θεάς και πλέον θα μνημονεύεται στις νεότερες γενιές. Ο Ντούσκο της καρδιάς μας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, από τα δικά του «παιδιά».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ντίνο Ράτζα, Ζάρκο Πάσπαλιε, Γιούρι Ζντοβτς, Βλαντε Ντίβατς και Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς μετέφεραν το φέρετρο στο οποίο θα κοιμάται αιώνια ο Σέρβος της Ελλάδας και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο σπουδαίος δάσκαλος της καλαθοσφαίρισης παγκοσμίως έκλεισε τα μάτια του για πάντα σε ηλικία 77 ετών κι άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη, τίτλων, διακρίσεων και συγκινητικών στιγμών, κάνοντας φίλους και «αντιπάλους» να τον δοξάσουν και να εξυμνούν το σπουδαίο έργο του.

Η μισή και πλέον Εθνική Γιουγκοσλαβίας, οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, αστέρες της «σπυριάρας» (σ.σ. μπάλα μπάσκετ) έδωσαν το παρών στην εξόδιο ακολουθία. Με δάκρυα στα μάτια, τις μνήμες τους με τον θρύλο της προπονητικής να ζωντανεύουν περνώντας με flash back από μπροστά τους κι με ένα λουλούδι συνόδεψαν τον Ντούντα στην τελευταία του κατοικία, πριν από το μεγάλο ταξίδι του προς τον ουρανό.

Σπαρακτικές στιγμές στη Σερβία για το αντίο σε ένα σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή που υπηρέτησε με αγάπη και σεβασμό το μπάσκετ και έδειξε τον δρόμο σε αμέτρητους παίκτες και προπονητές που έμαθαν πολλά πράγματα δίπλα του

Στην κηδεια του Ντούντα βρίσκονται τόσο ο Βασίλης Σπανούλης με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, όσο και οι Πέκοβιτς, Τομάσεβιτς, Ιτούδης, Nτικούδης Νεστέροβιτς, Άντιτς μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments