Τεχνολογία

Apple: Είχε απειλήσει τη Facebook με έξωση από το App Store

Apple: Είχε απειλήσει τη Facebook με έξωση από το App Store
Apple: Έρευνας που πραγματοποίησε το BBC το 2019, ανέφερε ότι μια ομάδα ερευνών στο Facebook παρακολουθούσε μια αγορά εμπορίας λευκής σαρκός στη Μέση Ανατολή.
Apple: Έρευνας που πραγματοποίησε το BBC το 2019, ανέφερε ότι μια ομάδα ερευνών στο Facebook παρακολουθούσε μια αγορά εμπορίας λευκής σαρκός στη Μέση Ανατολή.

Το Facebook έχει βρεθεί κατά καιρούς στο στόχαστρο για πολυάριθμους σοβαρούς λόγους που εν κατακλείδι παραβιάζουν αυστηρά κανόνες και όρους είτε επιχειρηματικής είτε ανθρωπιστικής φύσεως. Ωστόσο, δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Apple γνώριζε ότι πραγματοποιούταν εμπόριο λευκής σαρκός στην πλατφόρμα του Facebook. H Apple ενημερώθηκε για την προκειμένη ενέργεια της Facebook και την απείλησε ότι θα αποσύρει την ομώνυμη πλατφόρμα της από το App Store.

Apple: Είχε απειλήσει την Apple όμως δεν προχώρησε στην εν λόγω ενέργεια

Η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι έχει δει έγγραφα της έρευνας που πραγματοποίησε το BBC το 2019, που ανέφεραν ότι μια ομάδα ερευνών στο Facebook παρακολουθούσε μια αγορά εμπορίας λευκής σαρκός στη Μέση Ανατολή, όπου χρησιμοποιούσαν το Facebook για να πουλήσουν ανθρώπους.

Οι διακινητές προσποιούνταν ότι ήταν γραφεία απασχόλησης ενώ στην πραγματικότητα ήταν η βιτρίνα για το εμπόριο και την πώληση υποδουλωμένων ανθρώπων. Οι διακινητές χρησιμοποίησαν το Facebook για να διαφημίσουν αυτές τις ψεύτικες υπηρεσίες απασχόλησης. Apple

Εκείνη την εποχή, η Apple είχε απειλήσει ότι θα αποσύρει το Facebook από το App Store, χωρίς όμως να υλοποιήσει την απειλή της. Ένα σημείωμα περιγράφει ότι το Facebook γνώριζε για το εμπόριο λευκής σαρκός στην υπηρεσία του πριν από το 2019. Σημειώθηκε μια ερώτηση στην αναφορά που έγραψε ο ερευνητής του Facebook, ρωτώντας: «ήταν αυτό το ζήτημα γνωστό στην Facebook πριν από την έρευνα του BBC και την αντίδραση της Apple;»

Η απάντηση που λήφθηκε: Ναι. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018 και του πρώτου εξαμήνου 2019 πραγματοποιήσαμε την παγκόσμια Understanding Exercise για να κατανοήσουμε πλήρως πώς εκδηλώνεται το εμπόριο λευκής σαρκός στην πλατφόρμα μας σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της: στρατολόγηση, περάτωση και εκμετάλλευση.

Η Wall Street Journal δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την Apple και την Facebook, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple ενδιαφέρεται πολύ για αυτού του είδους τα γεγονότα. Εξ ου και παρακολουθεί όλους τους χρήστες των iPhones στις ΗΠΑ σχετικά με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments