Τεχνολογία

Καινοτόμα εφαρμογή: Βρες από που κατάγεσαι με το επώνυμο σου

Καινοτόμα εφαρμογή: Βρες από που κατάγεσαι με το επώνυμο σου
Νέα εφαρμογή: Στην Ελλάδα συνεχίζονται οι καινοτομίες και στην τεχνολογία, ενώ η συγκεκριμένη βρίσκει την καταγωγή μόνο από το επώνυμο σου.

Λίγο πολύ όλοι έχουμε αναρωτηθεί από που προέρχεται το επώνυμό μας. Πώς βγήκε, τι συμβολίζει ή σε ποιον αναφέρεται. Μία νέα καινοτόμα εφαρμογή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, αλλά δεν είναι και τόσο γνωστή, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου τελευταία.

Πιο συγκεκριμένα, πολλά επώνυμα έχουν να κάνουν με τον τόπο καταγωγής τον οποίον και προσδιορίζουν. Άλλα σχετίζονται με το επάγγελμα που έκανε κάποιος πρόγονός μας με αποτέλεσμα να του μείνει και ως επάγγελμα (π.χ. γανωτής, παπουτσής, αμπελάς κ.λπ.).

Πως λειτουργεί η εφαρμογή

Είναι η εφαρμογή που μπορεί κάποιος να βάλει το επώνυμό του και να μάθει από που… κρατάει η σκούφια του. Από που είναι η καταγωγή του δηλαδή καθώς μπορεί να δει σε περιοχές της χώρας συναντάται το επώνυμο αυτό.

Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να πληκτρολογήσει το επώνυμό του και να δει πόσες φορές (με βάση τους τηλεφωνικούς καταλόγους) υπάρχει στην Αττική ή στη Βόρεια Ελλάδα ή σε κάποιο νησί.

Βάλτε εδώ το επώνυμό σας

Μία άλλη χρήση της εφαρμογής ευρέσεως της καταγωγής

Υπάρχει και μια άλλη εντυπωσιακή εφαρμογή, ωστόσο. Μπορείς να βάλεις το επώνυμό σου σε μια άλλη φόρμα και να δεις που συναντάται στον κόσμο, σε ποιες χώρες υπάρχουν αντίστοιχα επώνυμα. Ετσι δεν αποκλείεται να βρεις και τους… χαμένους συγγενείς σου.

Πληκτρολογήστε εδώ το επώνυμο για τις διεθνείς αναζητήσεις σας.

Ενδεικτικά Ελληνικά επίθετα και από που προέρχονται

Υπάρχουν επώνυμα που αναφέρονται σε μια ιδιότητα του προσώπου, π.χ. κάποιος που τραγουδούσε καλά του έδωσαν το παρατσούκλι Αηδόνης, αλλά στο πέρασμα των χρόνων έγινε επώνυμο. Φυσικά πολλά επώνυμα συνδέονται με την χριστιανική θρησκεία (Ανέστης, Χρήστου, Παναγίας), άλλα έχουν ξενική καταγωγή κ.λπ.

  • ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ . Επώνυμο πατρώνυμικο προερχομενο απο το εβραικο βαπτιστικο ονομα Αβραμ.Η καταληξη -πουλος προσδιοριζει την περιοχη Ελληνοποιησης του επωνυμου την Πελοποννησο.
  • ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ . Ιδιαίτερη νεοελληνικη κατηγορια αποτελει συφωνα με τον καθ. πανεπιστημιου κο.Συμεωνιδη το ονομα Αγοραστος που παραπεμπει σε παιδια που εχουν υιοθετηθει απο δευτερους γονεις.Συμφωνα με τον κο. Τριανταφυλλιδη προερχεται απο το ευχετικο βαπτιστικο ονομα η ξορκιστικο απ’ οπου και εγινε επωνυμο.
  • ΑΓΓΕΛΗΣ .Επώνυμο πατρωνυμικο προερχομενο απο το βαπτιστικο ονομα Άγγελος.Αγγελος αρχαιο ελληνικο ονομα ηταν η θυγατερα του Δια και της Ηρας ηταν η θεα των νεκρων αυτη που εφερνε τις ειδησειςΠαρομοια επωνυμα Αγγελοπουλος
  • ΑΔΑΜ, ΑΔΑΜΑΚΗΣ, ΑΔΑΜΗΣ, ΑΔΑΜΙΔΗΣ, ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΔΑΜΟΣ: Επώνυμο προερχόμενο από το εβραϊκό όνομα Αδάμ.
  • Aδαμόπουλος. Επωνυμο το οποιο προερχεται απο παρατσουκλι το οποιο επισης προερχεται απο παρατσουκλι το οποιο επισης προερχεται απο την περιβαλλουσα φυση, πολυτιμοι λιθοι, μεταλλα με την προσθηκη της καταληξης –πουλος, αλλα μαλαμα = μαλαμας, σμαραγδι = σμαραγδης.
  • Αρβανιτης.Επώνυμο που ανήκει στην κατηγορία των εθνικών και χαρακτηρίζει την καταγωγή..
  • ΑΓΓΕΛΑΚΗ: Επώνυμο πατρωνυικό προερχόμενο από το βαπτιστικό όνομα Άγγελος. Με την κατάληξη –ακης προσδιορίζει Κρήτη.
  • ΑΝΘΗ, ΑΝΘΕΛΗ: Επώνυμο προερχόμενο από παρατσούκλι που έχει σχέση με τα φυτά, άνθη.
  • ΑΠΕΡΓΗΣ: Επώνυμο το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ξενικών ιταλικών με μια ρίζα ελληνική. Συναντάται στην Τήνο,Κερκυρα και αλλα Ιόνια νησιά.
  • ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ . Έτσι επονομάζεται κάποιος που είναι άλογος (παράλογος, χωρίς λογική ) και κούφος (κενός, άδειος, χωρίς περιεχόμενο).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments