Οικονομία

Πυρόπληκτοι: Δημιουργείται επιτροπή για το «Plan BEE» για τα ανασφάλιστα μελίσσια που κάηκαν

Πυρόπληκτοι: Δημιουργείται επιτροπή για το «Plan BEE»  για τα ανασφάλιστα μελίσσια που κάηκαν
Πυρόπληκτοι: Επιτροπή για τα πυρόπληκτους και πιο συγκεκριμένα για τα ανασφάλιστα μελίσσια που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές δημιουργείται και θα ονομάζεται «Plan BEE».

Επιτροπή για τα πυρόπληκτους και πιο συγκεκριμένα για τα ανασφάλιστα μελίσσια που κάηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές δημιουργείται και θα ονομάζεται «Plan BEE».

Θα αποτελείται από φορείς του μελισσοκομικού κλάδου ενώ θα συμμετέχουν και ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το αρμόδιο τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και παραγωγοί και ειδικοί του κλάδου.

Ποιοι έλαβαν αποζημιώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποζημιώσεων των μελισσοκόμων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές από τον ΕΛΓΑ, με τις κυψέλες που χάθηκαν να φτάνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στις 5.000. Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να χορηγηθεί η αποζημίωση των 84 ευρώ για κάθε κυψέλη, που περιλαμβάνει και τα μελισσοσμήνη της, και η οποία θα αντιστοιχεί στο 100% της προβλεπόμενης κάλυψης.

Θα αποζημιωθούν και οι παραγωγοί οι οποίοι αναγκάστηκαν λόγω της φωτιάς να μεταφέρουν τα μελισσοσμήνη τους, κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες γίνεται νύχτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ναι μεν να σωθούν οι κυψέλες, αλλά όχι τα μελισσοσμήνη τα οποία παρέμειναν έξω από αυτές.

Αποζημιώσεις πυρόπληκτοι: Πιστώθηκαν χρήματα σε 717 δικαιούχους

Το Υπουργείο Οικονομικών, με σταθερό γνώμονα την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση και στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές συμπατριωτών μας, προχωρά σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, στην όγδοη καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους Κρατικής Αρωγής.

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 314 δικαιούχων, ποσό 1.503.862,15 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
  •  237 δικαιούχων, ποσό 634.242,63 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
  • 426 δικαιούχων, ποσό 1.808.000 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 3.946.104,78 ευρώ και αφορά 717 μοναδιαίους Α.Φ.Μ. Μέσα σε 32 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 28.573.239,47 ευρώ στους πρώτους 5.768 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15 η Οκτωβρίου 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments