Video

Μια κυρία στα μπουζούκια: Πως είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η αγαπημένη ταινία

Μια κυρία στα μπουζούκια: Πως είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε η αγαπημένη ταινία
Μια κυρία στα μπουζούκια: Μια από αυτές τις ελληνικές ταινίες είναι το “Μια κυρία στα μπουζούκια” με πρωταγωνιστές ηχηρά ονόματα όπως η Ζωή Λάσκαρη, ο Κώστας Βουτσάς, ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μαίρη Χρονοπούλου μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου.

Μια από αυτές τις ελληνικές ταινίες είναι το “Μια κυρία στα μπουζούκια” με πρωταγωνιστές ηχηρά ονόματα όπως η Ζωή Λάσκαρη, ο Κώστας Βουτσάς, ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Μαίρη Χρονοπούλου μας έχει χαρίσει αμέτρητες στιγμές γέλιου. Πολύ χαρακτηριστικό είναι το σπίτι στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα μέρους της ταινίας. Εκεί όπου ζούσε η Λάσκαρη με τα αυστηρά αδέρφια της.

Πώς είναι το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία

Το σπίτι που έμενε η Ζωή Λάσκαρη με τα αδέρφια της βρισκόταν και βρίσκεται ακόμη και σήμερα στους Αγίους Αναργύρους και συγκεκριμένα στην οδό Δημητρίου Γούναρη. Λίγα πράγματα θυμίζουν ακομη την ταινία όπως το παράθυρο που στέκονταν τα αδέρφια της Αννούλας αλλά και το ψιλικατζίδικο ακριβώς απέναντι. Η ρυμοτομία της περιοχής έχει αλλάξει πολύ αφού έχει πυκνοκατοικηθεί και τη θέση πολλών σπιτιών έχουν πάρει πολυκατοικίες.

Μπορείς, πατώντας ΕΔΩ, να κάνεις μια περιήγηση στο σπίτι και τη γειτονιά μέσα από τους χάρτες του Google Maps.

Ωστόσο ακόμη και σήμερα βλέποντας εικόνες από την ταινία “Μια κυριά στα μπουζούκια” σου έρχονται στο μυαλό σκηνές με τους πρωταγωνιστές και την Ελλάδα μιας άλλης εποχής. Νομίζεις ότι από την πόρτα του σπιτιού θα εμφανιστεί η Ζωή Λάσκαρη. Θα θέλει να πάει στο ψιλικατζίδικο να πάρει κουβαρίστρα και τσιμπιδάκια.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία, Μια κυριά στα μπουζούκια” προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 615.483 εισιτήρια. Ήρθε στην 2η θέση σε 99 ταινίες.

Στην ταινία παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Χρόνης Εξαρχάκος, Γιάννης Βογιατζής, Μαίρη Χρονοπούλου, Χρήστος Δοξαράς, Μίλτος Κοντέας, Νίκος Πασχαλίδης, Γιώργος Μάζης, Γιώργος Γρηγορίου, Νίκος Γαλιάτσος, Καίτη Ιμπροχώρη, Μαίρη Μεταξά. Τραγουδάει ο Γιάννης Πουλόπουλος.

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος μένει ακόμη ζωντανός ειδικά όταν τα σπίτια που έγιναν τα γυρίσματα υπάρχουν ακόμη…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments