Οικονομία

Πάιατ: Περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ τα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας – ΗΠΑ

Πάιατ: Περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ τα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας – ΗΠΑ
Πάιατ: Στα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ.

Στα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ.

Μιλώντας στο 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε ειδικότερα στο ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακού ενεργειακού κόμβου που εξυπηρετεί την ασφάλεια εφοδιασμού και τον περιορισμό της πολιτικής επιρροής της Ρωσίας στις χώρες της περιοχής.

“Υπάρχει κίνδυνος έλλειψης φυσικού αερίου το χειμώνα καθώς οι παραδόσεις αερίου από τη Ρωσία είναι ανεξήγητα χαμηλές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της λύσης στο πρόβλημα με τον αγωγό ΤΑΡ και τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη”, πρόσθεσε.

Για τις αμερικανικές εταιρείες στην Ελλάδα

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε, επίσης, στις αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τονίζοντας ότι η μονάδα φυσικού αερίου της Μυτιληναίος, καθώς και η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία θα συμμετάσχει η Βόρεια Μακεδονία, θα κατασκευαστούν με τεχνολογία της General Electric.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments