Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή για τρία χρόνια

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή για τρία χρόνια
ΕΝΦΙΑ: Αναρτήθηκαν εδώ και λίγες ημέρες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Αναρτήθηκαν εδώ και λίγες ημέρες τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Αξίζει να σημειωθεί όπως πως υπάρχουν κατηγορίες που απαλλάσσονται για τρία χρόνια. Έτσι, για τρία χρόνια απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα σεισμόπληκτα ακίνητα σε Βόρειο Αιγαίο και Θεσσαλία.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών γνωστοποίησε πως με νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται τριετής απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που αποδεδειγμένα καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές βλάβες στον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020(περιοχές Σάμου, Ικαρίας και Χίου), και στον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 (περιοχές της Θεσσαλίας, και ειδικότερα Λάρισας και Τρικάλων).

Η απαλλαγή χορηγείται για το κτίσμα και το αναλογούν οικόπεδο και αφορά το έτος καταστροφής και τα επόμενα δύο έτη.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Ποια η διαδικασία για να δοθεί η απαλλαγή

Για τη χορήγηση της απαλλαγής, οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματός τους, προσκομίζοντας το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από το οποίο προκύπτει η βλάβη του ακινήτου. Για τις ΔΟΥ που έχουν ήδη ενταχθεί στην πιλοτική πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου» της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), η αίτηση θα μπορεί να υποβληθεί ψηφιακά(επιλογή ΔΟΥ, Θεματική Ομάδα «Κεφάλαιο», Διαδικασία «Αίτηση μείωσης ή απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ», όπου θα επισυναφθούν η αίτηση και το σχετικό δικαιολογητικό).

Για τις υπόλοιπες ΔΟΥ που δεν έχουν μέχρι στιγμής ενταχθεί στην πιλοτική πλατφόρμα «Τα Αιτήματά Μου», η αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορεί να αποσταλεί είτε με συστημένη επιστολή, είτε με υπηρεσία ταχυμεταφοράς, είτε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε με κατάθεση στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments