Οδηγός

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί με διευρυμένα κριτήρια – Στα 150 εκατομμύρια αναμένεται το σχετικό κονδύλι

Επίδομα θέρμανσης: Θα δοθεί με διευρυμένα κριτήρια – Στα 150 εκατομμύρια αναμένεται το σχετικό κονδύλι
Επίδομα θέρμανσης: Νέα δεδομένα αναμένονται στο επίδομα θέρμανσης καθώς ήδη από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την αύξηση του επιδόματος κατά του 20%.

Νέα δεδομένα αναμένονται στο επίδομα θέρμανσης καθώς ήδη από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την αύξηση του επιδόματος κατά του 20%. Εκτός από την αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης, θα αξιοποιηθούν 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών από δημοτικές ενεργειακές κοινότητες που θα παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε ευάλωτα νοικοκυριά σε σχεδόν μηδενικές τιμές.

Πως θα διαμορφωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα νέα  εισοδηματικά κριτήρια με βάση τα οποία χορηγείται το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να  διαμορφωθούν:

  • Έως 16.000 ευρώ για τον άγαμο από 12.000 ευρώ που ίσχυε για την περσινή χειμερινή περίοδο.
  • Έως 26.000 ευρώ για τα ζευγάρια από 20.000 ευρώ πέρυσι. Για κάθε προστατευόμενο παιδί το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ή 4.000 ευρώ από 2.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα.
  • Εως 28.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες από 22.000 ευρώ πέρυσι με προσαύξηση 3.000 ή 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Το ποσό του επιδόματος αναμένεται να ανέλθει από τα 220 στα 264 ευρώ για το 2022. Αναμένεται να χορηγείται από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022.

Το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 264 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης που έχει καθοριστεί (με βάση περυσινή απόφαση για τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος) για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Τριπλή επιδότηση για πετρέλαιο, ρεύμα, φυσικό αέριο

Σε εφαρμογή θα τεθεί τριπλή επιδότηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στο ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Αναμένεται η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ όπου θα αναρτηθούν οι λεπτομέρειες για την επιδότηση καταναλωτών ρεύματος και φυσικού αερίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments