Τεχνολογία

App Store: Έρχεται νέος κανόνας στη λειτουργία των εφαρμογών

App Store: Έρχεται νέος κανόνας στη λειτουργία των εφαρμογών
App Store: Από το 2022 ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να φέρει ένα νέο κανόνα στην λειτουργία των εφαρμογών στα iPhone.

Το App Store αναμένεται να αλλάξει μέχρι το 2022. Ακόμη, σε διαμάχη πρόκειται να μπει η Apple με την ΕΕ πάνω στον τρόπο λειτουργίας του App Store. Η Apple έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με την LG πάνω στις οθόνες για τα iphone

Πιο συγκεκριμένα, ένα νέο κανόνα στη λειτουργία των εφαρμογών θέλει να επιβάλλει η Apple από το 2022 και έπειτα, με καθολική χρήση. Η Apple θέλει να προσφέρουν όλες οι εφαρμογές τρόπους διαγραφής του λογαριασμού των χρηστών τους από το 2022 και μετά.

Ο νέος κανόνας

Το μήνυμα είναι σαφές προς τους developers που δημιουργούν τις εφαρμογές τους στο iOS, iPadOS και το macOS και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν λογαριασμούς εκεί. Από τις 31 Ιανουαρίου 2022 και έπειτα, η Apple απαιτεί από τους developers να προσφέρουν μεθόδους διαγραφής του λογαριασμού τους στις εφαρμογές αυτές, όπως είχε ανακοινώσει στο Apple WWDC 2021, τον Ιούνιο. Η διαδικασία διαγραφής του λογαριασμού θα πρέπει να γίνεται μέσα από το περιβάλλον της ίδιας της εφαρμογής με απλές διαδικασίες.

Μία ακόμα απαίτηση της Apple είναι οι εφαρμογές να έχουν ένα κουμπί που να επιτρέπει την αναφορά ενός προβλήματος με μία εφαρμογή, προκειμένου να έχει ο κάθε χρήστης μίας εφαρμογής τη δυνατότητα της ενημέρωσης απευθείας στην Apple για ένα ζήτημα που τυχόν να αντιμετωπίζει με μία δεδομένη εφαρμογή.

Η έρευνα της Κομισιόν

Η διερεύνηση από την πλευρά της Κομισιόν δεν αφορά μόνο στο App Store αλλά και στην υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Apple Pay. Για το App Store, η Apple κατηγορείται ότι εφαρμόζει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, προωθώντας την υπηρεσία Apple Music έναντι άλλων εφαρμογών streaming μουσικής.

Ένα άλλο στοιχείο που εξετάζει η Κομισιόν είναι το στοιχείο της επιβολής του επονομαζόμενου και ως Apple Tax, δηλαδή της προμήθειας 30% που κρατά η Apple για τα ebooks που πωλούνται μέσα από το App Store. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες από διάφορους κλάδους παραγωγής περιεχομένου που έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για τις πρακτικές της Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Apple θεωρείται ότι έχει κάνει αλλαγές τόσο στο App Store όσο και στο θέμα των προμηθειών, έτσι ώστε να συμμορφώνεται περισσότερο με τα όσα επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά η Κομισιόν φαίνεται να πιστεύει πως μπορούν να γίνουν πολλά βήματα ακόμα από την πλευρά της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments