Οικονομία

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO
ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ του 16% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Cosco. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά και την τροποποίηση σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΛΠ και την κύρωση από τη Βουλή.

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ του 16% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στην Cosco. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά και την τροποποίηση σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και του ΟΛΠ και την κύρωση από τη Βουλή.

Το ΤΑΙΠΕΔ και η COSCO SHIPPING υπέγραψαν την τροποποιημένη Συμφωνία Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) και τη Συμφωνία Μετόχων (ΣΜ).

Υπουργείο Οικονομικών: Υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ η Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης

Υπεγράφη την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ Α.Ε.,η Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς, οι όροι της οποίας τίθενται σε ισχύ από την ημερομηνία κύρωσής τους από την Βουλή.

Με τη Σύμβαση Τροποποίησης ρυθμίζονται αποτελεσματικά από τα μέρη, όσα ζητήματα προέκυψαν κατά την υλοποίηση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων στον Λιμένα Πειραιώς. Ειδικότερα, αίρονται αβεβαιότητες από την υφιστάμενη συμβατική σχέση επ’ ωφελεία του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η ομαλή εξέλιξη της συμβατικής σχέσης των μερών, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμένα Πειραιώς.

Ενός λιμένα που διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.Η Σύμβαση Τροποποίησης προβλέπει νέα πενταετή προθεσμία για την ολοκλήρωση των Πρώτων Υποχρεωτικών Επενδύσεων στον Λιμένα Πειραιώς έναντι της παροχής πρόσθετων εγγυήσεων από την ΟΛΠ Α.Ε., με τις οποίες διασφαλίζονται με πρόσφορο και επαρκή τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.Η υπογραφή της Σύμβασης Τροποποίησης σηματοδοτεί για το Ελληνικό Δημόσιο την πραγματοποίηση ενός ακόμη βήματος προς τον γενικότερο σκοπό της προαγωγής υγιούς επενδυτικού κλίματος στη χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments