Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο αγώνας κατά του ναζισμού συμβαδίζει με τη ματαίωση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Κουτσούμπας: Ο αγώνας κατά του ναζισμού συμβαδίζει με τη ματαίωση επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων
Κουτσούμπας: «Ο ναζισμός, όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, υπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», δήλωσε.
Κουτσούμπας: «Ο ναζισμός, όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, υπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», δήλωσε.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή επί της ελληνογαλλικής συμφωνίας, είπε ότι «ένα χρόνο πριν, στις 7 Οκτώβρη του 2020, η καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής ικανοποιούσε την απαίτηση του λαού και της νεολαίας, όπως αυτή εκφράστηκε και με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Τότε, είχαμε πει, πως δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Κουτσούμπας: «O φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο, πολυεργαλείο του συστήματος»

«Ένα χρόνο μετά, τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας, με τις επιθέσεις των φασιστικών ομάδων, όχι μόνο μας επιβεβαιώνουν, αλλά και αποδεικνύουν ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο, πολυεργαλείο του συστήματος, που δεν διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος, σε βάρος των αγωνιστών, σε βάρος των κομμουνιστών, που σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες βρίσκονται μπροστά στους αγώνες» πρόσθεσε.

Τόνισε, στη συνέχεια, ότι «η ευθύνη σας είναι τεράστια και για την ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνησή σας και οι μηχανισμοί του κράτους σας, απέναντι σε αυτές τις ομάδες, όπως φάνηκε και στη Θεσσαλονίκη».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα: «Δεν ξέρετε πως η ΕΕ, την οποία αποθεώνετε, έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, την εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό, που φτάνει σήμερα να εξισώνει την εγκληματική, ναζιστική βία με τους αγώνες του λαού και της νεολαίας;».

Κουτσούμπας: «Ο αγώνας ενάντια στο ναζισμό, τον φασισμό συμβαδίζει και με τον αγώνα για να ματαιωθούν αυτά τα επικίνδυνα για τους λαούς σχέδια»

Ο Δ. Κουτσούμπας έθεσε, με αφορμή τη συζήτηση για την ελληνογαλλική συμφωνία, το ερώτημα: «Είναι εντελώς άσχετη μήπως η ναζιστική-φασιστική δράση και με τέτοιες συμφωνίες που υπηρετούν σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή μας;» προσθέτοντας, χαρακτηριστικά «Όχι βέβαια!» Κουτσούμπας

«Γιατί», όπως εξήγησε στη συνέχεια, «ο ναζισμός, όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, υπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και τροφοδοτείται από αυτούς. Κυρίως επανακάμπτει, επανεμφανίζεται και χρησιμοποιείται, σε περιόδους βαθιών οικονομικών κρίσεων και προετοιμασίας ιμπεριαλιστικών πολέμων. Γι αυτό και ο αγώνας ενάντια στο ναζισμό, τον φασισμό συμβαδίζει και με τον αγώνα για να ματαιωθούν αυτά τα επικίνδυνα για τους λαούς, σχέδια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments