Οικονομία

Ενέργεια: “Ώρα ανακοινώσεων” για θέρμανση και ρεύμα – Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων στήριξης

Ενέργεια: “Ώρα ανακοινώσεων” για θέρμανση και ρεύμα – Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων στήριξης
Ενέργεια: Πακέτο μέτρων στήριξης αναφορικά με την ενέργεια θα ανακοινώσουν στις 11:00 σήμερα τα αρμόδια επιτελεία Οικονομικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Πακέτο μέτρων στήριξης αναφορικά με την ενέργεια θα ανακοινώσουν στις 11:00 σήμερα τα αρμόδια επιτελεία Οικονομικών και Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Τι θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων στήριξης

  • Διπλασιασμός στην επιδότηση του ρεύματος, με 15 ευρώ το μήνα από 9 ευρώ το μήνα.
  • Διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων με επιδότηση 75% των νοικοκυριών για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
  • Με το φυσικό αέριο, αναμένεται να υπάρξει έκπτωση στους λογαριασμούς και απορρόφηση 43% των ανατιμήσεων για δικαιούχους θέρμανσης
  • Η αύξηση του κονδυλίου της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος σε επιδότηση των καταναλωτών κοντά στα 13 ευρώ το μήνα για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες.
  • Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 20%, κάτι το οποίο είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.

Επίδομα θέρμανσης

Εκτός από την αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης, θα αξιοποιηθούν 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών από δημοτικές ενεργειακές κοινότητες που θα παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια σε ευάλωτα νοικοκυριά σε σχεδόν μηδενικές τιμές.

Έως 16.000 ευρώ για τον άγαμο από 12.000 ευρώ που ίσχυε για την περσινή χειμερινή περίοδο.

  • Έως 26.000 ευρώ για τα ζευγάρια από 20.000 ευρώ πέρυσι. Για κάθε προστατευόμενο παιδί το επίδομα θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ή 4.000 ευρώ από 2.000 ευρώ που ανέρχεται σήμερα.
  • Εως 28.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες από 22.000 ευρώ πέρυσι με προσαύξηση 3.000 ή 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Το ποσό του επιδόματος αναμένεται να ανέλθει από τα 220 στα 264 ευρώ για το 2022. Αναμένεται να χορηγείται από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022.

Το επίδομα, για κάθε δικαιούχο, θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 264 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης που έχει καθοριστεί (με βάση περυσινή απόφαση για τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος) για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Ποιες χώρες παρουσιάζουν αύξηση των τιμών ρεύματος

Παρά τις ανατιμήσεις, η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας είναι η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρώπη (φθηνότερες αγορές είναι η Πολωνία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία). Είναι ενδεικτικό ότι σε 8 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, η μέση τιμή διαμορφώνεται αύριο πάνω από τα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα και φθάνει στη Σερβία, που είναι η ακριβότερη αγορά αύριο, στα 327,44 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments