Οικονομία

Ομόλογα: “Καμπανάκι” από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω αύξησης των τιμών στην ενέργεια

Ομόλογα: “Καμπανάκι” από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω αύξησης των τιμών στην ενέργεια
Ομόλογα: “Καμπανάκι” έκρουσε η Τράπεζα της Αγγλίας από τις πιθανές αυξήσεις στην ενέργεια ότι ενδεχομένως να επηρεαστεί η πορεία ανάκαμψης και έτσι τα ομόλογα και οι μετοχές.

“Καμπανάκι” έκρουσε η Τράπεζα της Αγγλίας από τις πιθανές αυξήσεις στην ενέργεια ότι ενδεχομένως να επηρεαστεί η πορεία ανάκαμψης και έτσι τα ομόλογα και οι μετοχές.

Η πρόεδρος του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε πως η ανάκαμψη στην ευρωζώνη μπορεί να ταραχθεί από ανισορροπίες και αντιμετωπίζει τριβές οι οποίες οφείλονται στην αύξηση των τιμών στην ενέργεια και στις διαταραχές της αλυσίδας του εφοδιασμού οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν πρόβλημα στην πορεία ανάκαμψης.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει επηρεαστεί όπως φαίνεται η αγορά, όμως αξίζει να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αγορά εργασίας δεν ήταν ενθαρρυντικά.

Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου κυμάνθηκε σήμερα στο επίπεδο του 0,89%, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξήθηκε περαιτέρω στο 0,1% από 0,095% και του 15ετούς στο 1,101%, από 0,988%.

Ομόλογα: Με απώλειες έκλεισε ο Σεπτέμβριος

Με απώλειες έκελισε ο Σεπτέμβριος για τα ομόλογα στην ευρωζώνη ενώ το κόστος δανεισμού για όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά περίπου 20 με 30 μονάδες βάσης. Μια από τις αιτίες ήταν και η άνοδος του πληθωρισμού που αποθαρρύνει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά περίπου 0,28%, στο 0,85% από το 0,57% που κυμαίνονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάλογη άνοδος καταγράφεται και στις αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,83% έναντι -0,18% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,11%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments