Οικονομία

Αντικειμενικές αξίες: Πως μπορούν οι πολίτες να δουν τα ακίνητα με ένα κλικ

Αντικειμενικές αξίες: Πως μπορούν οι πολίτες να δουν τα ακίνητα με ένα κλικ
Αντικειμενικές αξίες: Πάνω από 9.000.000 φορές έχει χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή valuemaps.gov.gr όπου οι πολίτες μπορούν να δουν δορυφορικά και να υπολογίσουν την αξία των ακινήτων τους.

Πάνω από 9.000.000 φορές έχει χρησιμοποιηθεί η εφαρμογή valuemaps.gov.gr όπου οι πολίτες μπορούν να δουν δορυφορικά και να υπολογίσουν την αξία των ακινήτων τους. Είναι μια υπηρεσία που υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με το πάτημα ενός κουμπιού οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να δουν την  αντικειμενική αξία του ακινήτου τους, μέσω νέας εφαρμογής που τέθηκε σε λειτουργία. ΑΚΙΝΗΤΑ

Πως θα δείτε την αντικειμενική αξία

Ο πολίτης με πολύ απλό και γρήγορο τρόπο, χωρίς να απαιτείται η χρήση κωδικών για την είσοδο στην εφαρμογή, έχει πλέον τη δυνατότητα, αναγράφοντας μόνο τη διεύθυνση του ακινήτου ή τον ταχυδρομικό κώδικα, να αναζητά και να εντοπίζει με ακρίβεια τη ζώνη που τον ενδιαφέρει και να αντλεί όλη την πληροφόρηση, η οποία, μέχρι πρότινος, περιλαμβανόταν μόνο στους αντίστοιχους πίνακες και στα έγχαρτα αποσπάσματα χαρτών των προγενέστερων υπουργικών αποφάσεων καθορισμού των τιμών ζώνης.

Επίσης, χάρη στις πολλαπλές τεχνολογικά εξελιγμένες δυνατότητες της εφαρμογής, παρέχονται πρόσθετες δυνατότητες για:

  • Εμφάνιση όλων των τιμών σε ενιαίο χάρτη, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση αξιών περιοχών για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
  • Αποτύπωση των ζωνών του αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων με μοναδική κωδικοποίησή τους πάνω στον δορυφορικό χάρτη της Ελλάδος.
  • Υπολογισμό της τρέχουσας αντικειμενικής αξίας για ακίνητα εντός σχεδίου πόλης ή ορίων οικισμού και εντός συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων με εισαγωγή παραμέτρων υπολογισμού.
  • Οι τιμές ζώνης, που έχουν αποτυπωθεί σε επίπεδο ζώνης, αφορούν την αξία νεόδμητου ακινήτου πρώτου ορόφου με πρόσοψη σε ένα δρόμο. Αναλογικά, μέσω της εφαρμογής αποτύπωσης των χαρακτηριστικών της κάθε κατοικίας (παλαιότητα, προσόψεις κ.λπ.), μπορεί ο κάθε πολίτης να υπολογίσει την τρέχουσα αντικειμενική αξία του ακινήτου του, επιλέγοντας την πρόσοψη και συμπληρώνοντας τα αναγκαία στοιχεία.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments