Οδηγός

Πρόγραμμα Γέφυρα: Παράταση 3 μήνες για τα φυσικά πρόσωπα

Πρόγραμμα Γέφυρα: Παράταση 3 μήνες για τα φυσικά πρόσωπα
Πρόγραμμα Γέφυρα: Επεκτείνεται για τρεις μήνες το πρόγραμμα “Γέφυρα” του υπουργείου Οικονομικών μετά από τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά τη στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επεκτείνεται για τρεις μήνες το πρόγραμμα “Γέφυρα” του υπουργείου Οικονομικών μετά από τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά τη στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος

Συγκεκριμένα:

  • 1 ον : Η 3 μηνών επιδότηση θα αφορά στους υφιστάμενους δικαιούχους, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν επιδότηση για 9 μήνες και έτσι, πλέον, θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για 12 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η Κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.

Για τους 3 αυτούς μήνες, η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης. Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης. Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί, η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.

  • 2ον : Παράλληλα, όσον αφορά στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης επιχειρηματικών δανείων «ΓΕΦΥΡΑ 2», προβλέπουμε ότι, μέχρι την 31

η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης, μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά 8 μήνες.

  • 3ον : Τέλος, και για τα δύο προγράμματα, αυξάνουμε το ποσό που κρίνει τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων (υπενθυμίζεται ότι το ποσό αυτό, για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 1 ήταν 150 ευρώ), διευκολύνοντας έτσι τους οφειλέτες να μην απεντάσσονται από το πρόγραμμα
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments