Τεχνολογία

Bloomberg: Η Apple θα παράξει 10 εκατομμύρια λιγότερα iPhone 13 λόγω έλλειψης τσιπ

Bloomberg: Η Apple θα παράξει 10 εκατομμύρια λιγότερα iPhone 13 λόγω έλλειψης τσιπ
Bloomberg: Η παγκόσμια έλλειψη σε τσιπάκια επηρεάζει και τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.
Bloomberg: Η παγκόσμια έλλειψη σε τσιπάκια επηρεάζει και τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.

Η Apple είναι πιθανό να μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 κατά δέκα εκατομμύρια μονάδες εξαιτίας της έλλειψης μικροκυκλωμάτων (τσιπ) σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως μετέδωσε το Bloomberg News επικαλούμενο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Bloomberg: Μειώθηκε η τιμή των μετοχών της

Η εταιρία αναμένονταν ότι θα παραγάγει ενενήντα εκατομμύρια μονάδες από τα νέα μοντέλα του iPhone από το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το Bloomberg. Στην ίδια δημοσιογραφική αναφορά προστίθεται ότι η Apple ενημέρωσε τους κατασκευαστές της ότι ο αριθμός των μονάδων θα είναι μικρότερος, επειδή οι προμηθευτές της στον τομέα των τσιπ, συμπεριλαμβανομένων της Broadcom Inc και της Texas Instruments, δίνουν πραγματική μάχη για την παράδοση των εξαρτημάτων τους.

Bloomberg

Η τιμή των μετοχών της Apple μειώθηκε κατά 1,2%, με την τιμή των μετοχών της Texas Instruments και της Broadcom να μειώνεται επίσης κατά περίπου 1%. Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Broadcom και η Texas Instruments δεν στάθηκε δυνατό να ανταποκριθούν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού του Reuters.

Η έλλειψη των μικροκυκλωμάτων περιλαμβάνει τόσο την έλλειψη εξαρτημάτων, όσο και σχετικών πρώτων υλών, προκαλώντας σοβαρή πίεση στις βιομηχανίες, από την παραγωγή οχημάτων μέχρι τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν οδηγηθεί ακόμη και στην προσωρινή διακοπή της παραγωγής τους. Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι οι πελάτες της Apple θα πρέπει να περιμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να κρατήσουν στα χέρια τους το νέο iPhone 13, εξαιτίας προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Μερικές από τις λειτουργίες του iPhone 13

Η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει είναι στην οθόνη, όπου και στα high-end μοντέλα (από το iPhone 13 Pro και πάνω) υπάρχουν οθόνες LTPO (Low-Temparature Polycrystalline Oxide) που επιτρέπουν σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα του χρήστη.

Για παράδειγμα, αναμένεται να υποστηρίζονται στις πιο ακριβές συσκευές υψηλότερα refresh rates στα 120Hz, καθώς και να υπάρχει πλέον η δυνατότητα να υποστηριχθεί το always-on display. Ακόμη, η Apple χρησιμοποιεί μία πρωτοποριακή τεχνολογία, επιτρέποντας στο iPhone 13 να πραγματοποιεί κλήσεις, και να στέλνει μηνύματα, ακόμη κι όταν το κινητό τηλέφωνο βρίσκεται εκτός δικτύου.

To νέο μοντέλο, διαθέσιμο σε 5 χρώματα (άσπρο, μαύρο, κόκκινο, μπλε και ροζ) και με οθόνη OLED και dolby vision, θα είναι εξοπλισμένο με διπλή κάμερα, ενώ θα εφοδιάζεται με τον νέο επεξεργαστή A15 Bionic, ο οποίος είναι 6πυρηνος και περιλαμβάνει 15 δισ. μεμονωμένους ημιαγωγούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει τη δυνατότητα να εκτελεί 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments