Οικονομία

Γιάννης Τσακίρης: Το σύστημα κρατικών ενισχύσεων διαχειρίζεται δράσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων

Γιάννης Τσακίρης: Το σύστημα κρατικών ενισχύσεων διαχειρίζεται δράσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων
Γιάννης Τσακίρης: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης στο πλαίσιο της πρώτης διεθνούς έκθεσης καινοτομίας #Beyond 4.0, αναφέρθηκε στο σύστημα κρατικών ενισχύσεων ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως διαχειρίζεται δράσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης στο πλαίσιο της πρώτης διεθνούς έκθεσης καινοτομίας #Beyond 4.0, αναφέρθηκε στο σύστημα κρατικών ενισχύσεων ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως διαχειρίζεται δράσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων.

Τι είναι το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων

Το ΠΣΚΕ αποτελεί ένα ηλεκτρονικό εργαλείο διαχείρισης ροής (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα) για όλα τα μέτρα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, μέσω του οποίου γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή και παρακολούθηση των αιτημάτων για χρηματοδοτική ενίσχυση από επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός ευρέος φάσματος δράσεων, αποφεύγοντας την περιττή γραφική εργασία.

Αποτελεί ένα εργαλείο βέλτιστης πρακτικής, στον τομέα διαχείρισης της πληροφορίας με πολλαπλή στόχευση και η λειτουργία του εξασφαλίζει τη διαφάνεια στη χορήγηση των ενισχύσεων, τη στοχοθέτηση, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της κρατικής παρέμβασης και φυσικά την πρόληψη της απάτης, σε όλο τον κύκλο ζωής του ενισχυόμενου σχεδίου, από την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων μέχρι την αποπληρωμή των επιχειρήσεων.

ΕΣΠΑ

Στο ΠΣΚΕ καταχωρίζονται δεδομένα σχετικά με τις διαδικασίες και τα στοιχεία επιλογής, παρακολούθησης, ελέγχου και υλοποίησης δράσεων κρατικών ενισχύσεων που συγχρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Πρωταρχικός στόχος της λειτουργίας του Συστήματος είναι η διευκόλυνση του Επενδυτή/δικαιούχου να συμμετάσχει στο εκάστοτε μέτρο ενίσχυσης που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και να ωφεληθεί από αυτό, υποστηρίζοντας όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση των Προγραμμάτων και των δράσεων τους, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις του e-cohesion.

Στο  ΠΣΚΕ είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή το σύνολο των πληροφοριών για το ιστορικό και την τρέχουσα κατάσταση των Πράξεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο όλων των μέτρων κρατικής ενίσχυσης που υποστηρίζει.

Αποτελεί ένα ενιαίο διαδικτυακό περιβάλλον εργασίας στο οποίο έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση οι ωφελούμενοι (επιχειρήσεις, επαγγελματίες, πολίτες) και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης, Αξιολογητές, Ελεγκτικοί φορείς, Αρχές Διαχείρισης, Πιστοποίησης και Ελέγχου των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σήμερα το ΠΣΚΕ έχει πάνω από 780.000 χρήστες, διαχειρίζεται πάνω από 280 δράσεις συνολικής δ.δ. άνω των 10δις € με πάνω από 2800 υποσυστήματα, ενώ ο αριθμός των υποβολών αιτήσεων ενίσχυσης από επιχειρήσεις ανέρχεται περίπου σε  820.000

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments