Πολιτική

Πλακιωτάκης στη Σκιάθο: Παρέδωσε το πρώτο από τα πέντε σύγχρονα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού

Πλακιωτάκης στη Σκιάθο: Παρέδωσε το πρώτο από τα πέντε σύγχρονα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού
Πλακιωτάκης στη Σκιάθο: Μέχρι το τέλος του έτους θα παραληφθούν άλλα τέσσερα παρόμοια σκάφη τα οποία θα ενισχύσουν τις Λιμενικές Αρχές της χώρας.
Πλακιωτάκης στη Σκιάθο: Μέχρι το τέλος του έτους θα παραληφθούν άλλα τέσσερα παρόμοια σκάφη τα οποία θα ενισχύσουν τις Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Το πρώτο από τα πέντε νέα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος παρέδωσε τη Δευτέρα (18/10), σε ειδική τελετή στη Σκιάθο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τα νέα σκάφη διαθέτουν σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και θα καλύψουν ανάγκες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής των Βόρειων Σποράδων.

«Μέχρι το τέλος του έτους θα παραληφθούν άλλα τέσσερα παρόμοια σκάφη τα οποία θα ενισχύσουν τις Λιμενικές Αρχές της χώρας, ενώ ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει την προμήθεια δέκα επιπλέον σκαφών τα οποία θα διατεθούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν σημαντικές ανάγκες στη κάλυψη διακομιδών, καθώς επίσης και σε ευαίσθητες τουριστικές περιοχές» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης. Πλακιωτάκης στη Σκιάθο

Πλακιωτάκης στη Σκιάθο: Εν συνεχεία σημείωσε: «Το νέο σκάφος μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ασθενείς ακόμα και βαριά περιστατικά, θα ενισχύσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος, ενώ θα ενισχύσει την προστασία της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών των Σποράδων».

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τόσο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία όπως υπογράμμισε διασφάλισε την χρηματοδότηση, όσο και τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αλλά και την Διεύθυνση Επιχειρησιακών Μέσων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς αυτή ήταν που καθόρισε τις προδιαγραφές των συγκεκριμένων σκαφών τα οποία έχουν ναυπηγηθεί 100% στην Ελλάδα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκιάθου με τη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι η πιλοτική γραμμή που δημιουργήθηκε πέρυσι για πρώτη φορά υπήρξε απόλυτα πετυχημένη, και στα σχέδια του υπουργείου Ναυτιλίας είναι και την επόμενη τουριστική περίοδο να δρομολογηθεί και πάλι στην ίδια γραμμή ένα σύγχρονο ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο. Πλακιωτάκης στη Σκιάθο

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ανέφερε ότι η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια των πέντε επιπλέον σκαφών έγινε μόλις πριν πέντε μήνες -στα τέλη του Μαΐου- και ήδη παραλήφθηκε το πρώτο σκάφος.

Ακόμη, τόνισε ότι η συνολική αξία και των πέντε σκαφών ανήλθε στα 2.497.500,00 ευρώ και η χρηματοδότηση της κατασκευής τους καλύφθηκε μέσω του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προσέθεσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τα άλλα τέσσερα παρόμοια σκάφη το κόστος κατασκευής των οποίων θα καλυφθεί μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Αττικής.

Τα εν λόγω σκάφη, όπως επισήμανε ο κ. Κλιάρης, ενισχύουν σημαντικά τα επιχειρησιακά μέσα του Σώματος, βελτιώνουν πολύ το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε στην κοινωνία, ενώ αυξάνουν το αίσθημα της ασφάλειας στους νησιώτες κυρίως των απομακρυσμένων περιοχών.

Τα πέντε σκάφη θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές Σκιάθου, Αίγινας, Σαμοθράκης, Κέρκυρας και Ιθάκης και θα εξυπηρετούν τις αυξημένες -λόγω απόστασης από νοσοκομειακές δομές πλήρους υγειονομικής κάλυψης- ανάγκες ασθενών και τραυματιών που διαμένουν σε νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments