Πολιτική

Ξέσπασε ο Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλεις να εμβολιαστείς; Μη σώσεις!

Ξέσπασε ο Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θέλεις να εμβολιαστείς; Μη σώσεις!
Ξέσπασε ο Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης ξέσπασε και έκανε ό, τι ήταν δυνατόν προκειμένου να πείσει τους πολίτες για το εμβόλιο, τονίζοντας πως η αγορά δεν θα ξανά κλείσει.

Ξέσπασε έντονα ο Άδωνις Γεωργιάδης όσο αφορά το κομμάτι του εμβολιασμού σε τηλεοπτική εκπομπή οπού ήταν καλεσμένος.

Το ξέσπασμα του Άδωνι Γεωργιάδη έφερε το ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού που παραμένει στην επικαιρότητα. Ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν καλεσμένος στο Kontra και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε ό, τι ήταν δυνατόν προκειμένου να πείσει τους πολίτες για το εμβόλιο.

Όπως υπογράμμισε μάλιστα πλέον την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι πολίτες που είναι ανεμβολίαστοι. «Το κράτος έχει κάνει σποτ για την τηλεόραση, έχει βγάλει γιατρούς στα κανάλια, του έχει κάνει εκστρατεία ΕΟΔΥ, του έχει πάει κινητά συνεργεία στα χωριά, του έχει φτιάξει εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, του δίνει τα εμβόλια τζάμπα. Ε, με συγχωρείτε μην τον αθωώσουμε κιόλας, μην τον αθωώσουμε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε μάλιστα ο υπουργός Ανάπτυξης η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει.

«Σας λέω, λοιπόν, πλέον προσωπικά κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα, πάμε παρακάτω, η ζωή συνεχίζεται, όποιος εμβολιαστεί. Τέρμα, εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο, κουράστηκα. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να κάνει το κράτος σε αυτό το θέμα, τα έχει κάνει όλα. Από δω και μπρος ο καθένας έχει ατομική ευθύνη. Σου λέει θέλω να εμβολιαστώ, δεν θέλω. Το κράτος δεν θα ξανακλείσει, η αγορά δεν θα ξανακλείσει, δεν θα κλείσουμε τον κόσμο στα σπίτια του, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Τελεία και παύλα» σημείωσε σε έντονο ύφος ο υπουργός.

Άδωνης Γεωργιάδης: Εμβολιασμός και απόλυση

Την προσωπική του άποψη κατέθεσε ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τα προνόμια προς του εμβολιασμένους και πως όσοι δεν προχωρούν σε αυτόν είναι υποψήφιοι προς απόλυση.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένου, σε περίπτωση που αρνηθεί να κάνει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ωστόσο σημείωσε  ότι πρόκειται για δικαστικό ζήτημα, εφόσον η κυβέρνηση δε θα νομοθετήσει σχετικά με αυτό, αφού δεν την αφορά.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί τον μη εμβολιασμό ως λόγο απόλυσης, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή».

Εν συνεχεία δήλωσε πως: «Θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών» και υποστήριξε ότι η πανδημία θα τελειώσει, αν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων».

Ανέφερε ακόμα ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και έχει ως στόχο είναι να μην πέσει αυτός ο ρυθμός.

Περισσότερες ελευθερίες  για τους εμβολιασμένους

Παράλληλα δήλωσε την βεβαιότητά του ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αφού με πρωθυπουργική εντολή δόθηκαν στην Επιτροπή Βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν την μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και ανέφερε ότι είναι λογικό, όταν κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος, να πρέπει τηρεί περισσότερα μέτρα προστασίας, σε αντίθεση με όσους έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό , καθώς που κινδυνεύουν λιγότερο και άρα μπορούν να έχουν λιγότερα μέτρα προστασίας.

«Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους, τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως και όλα τα κράτη του κόσμου, θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments