Ελλάδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πιθανή ημερομηνία της δίκης

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πιθανή ημερομηνία της δίκης
Πέτρος Φιλιππίδης: Ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης και αναμένει να οριστεί η δικάσιμος για τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται.

 Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στις Φυλακές Τρίπολης και περιμένει να δικαστεί για τις πράξεις του βιασμού και της απόπειρας αυτού σε βάρος τριών γυναικών. Πρόσφατα μάλιστα απορρίφθηκε και η αίτηση αποφυλάκισης του ηθοποιού.  Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα εις βάρος του γνωστού ηθοποιού.

Όμως αυτό που απασχολεί τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, σε πρώτη φάση, είναι πότε θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης που θα φέρει τον ηθοποιό στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί μία προφυλάκιση να κρατήσει πάνω από 18 μήνες.

Πότε ξεκινάει η δίκη

Αυτό σημαίνει ότι για να μην αφεθεί ελεύθερος ο ηθοποιός πριν την έναρξη της δίκης, αυτή πρέπει να ξεκινήσει μέσα στο 2022. Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η πιθανότερη ημερομηνία είναι λίγο πριν ή μετά τον Σεπτέμβρη του 2022. Μετά την εξέταση των στοιχείων από τις αρμόδιες Αρχές, κρίθηκε σκόπιμη η κράτησή του ενός της φυλακής έως ότου γίνει η δίκη.

Το ζητούμενο της δεύτερης φάσης, μετά το ξεκίνημα της δίκης, είναι εάν κι εφόσον ο Πέτρος Φιλιππίδης κριθεί ένοχος και για τις 3 περιπτώσεις (βιασμός, 2 απόπειρες). Στην περίπτωση που αποφανθεί πως ο Φιλιππίδης είναι ένοχος και για τα 3 κακουργήματα, τότε η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι περίπου 20 χρόνια φυλάκισης.

Με δεδομένο ότι η δίκη θα ξεκινήσει το 2022 και με τον ηθοποιό να πλησιάζει τα 58 χρόνια, σε περίπτωση καταδίκης του, χωρίς ελαφρυντικά, αν εκτίσει ολόκληρη την ποινή του, ο Πέτρος Φιλιππίδης θα πλησιάζει τα 80 έτη στην αποφυλάκισή του.

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι καταγγελίες των θυμάτων

Η πρώτη από τις καταγγέλλουσες κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι το 2008 πήγε να συναντήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη στο θέατρο προκειμένου να την δει για ένα ρόλο. Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε η γυναίκα, εκείνος την κάλεσε στο καμαρίνι του και μετά από την συζήτηση που είχαν την υποχρέωσε -σύμφωνα με την καταγγελία- στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Τον Φεβρουάριο του 2010 φέρεται να τελέσθηκε η πρώτη από τις καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού από τον ηθοποιό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Πέτρο Φιλιππίδη όπου της ζητούσε να βρεθούν στο θέατρο πριν από την απογευματινή παράσταση προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Ο ηθοποιός φέρεται να την οδήγησε στο καμαρίνι του. «Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. (…) Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου» κατέθεσε μεταξύ άλλων.  svg%3E

Στη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού η καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της είχε περιγράψει ότι τον Αύγουστο του 2014 είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν απροσδόκητη και ανατριχιαστική. Η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητό του για την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό, όπου σύμφωνα με όσα περιέγραψε επιχείρησε να την βιάσει. Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments