Ελλάδα

Νέα Ερυθραία: Προφυλακιστέος ο δράστης που σκότωσε τον 42χρονο

Νέα Ερυθραία: Προφυλακιστέος ο δράστης που σκότωσε τον 42χρονο
Νέα Ερυθραία: Προφυλακιστέος κρίθηκε από τον εισαγγελέα ο δράστης που σκότωσε τον 42χρονο, ενώ οδηγείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ο 42χρονος Σαμουράι που σκότωσε τον υπάλληλο στην Νέα Ερυθραία. Μάλιστα σχετικά με τον δράστη, υπάρχουν στοιχεία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και είχε απασχολήσει ξανά τη γειτονιά στο παρελθόν, δίχως η έρευνα για την καταγγελία των περιοίκων να προχωρήσει. 

Πιο συγκεκριμένα, στο ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του οδηγείται ο 40χρονος, ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκότωσε στην Νέα Ερυθραία υπάλληλο εταιρείας φυσικού αερίου ενώ τραυμάτισε έναν ακόμη.

Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο 42χρονος δράστης

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Μετά την απολογία του σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος αλλά θα κρατηθεί στο ψυχιατρείο μέχρι να ολοκληρωθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε η ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες όση ώρα έμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο δράστης δεν ήταν σε θέση να απαντήσει με σαφήνεια στις ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του δράστη στη Νέα Ερυθραία

Μέσα στο σπίτι του 40χρονου στο οποίο ήταν και η κατάκοιτη μητέρα του, βρέθηκαν και άλλα όπλα και σπαθιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περίστροφο το είχε αγοράσει πριν έξι μήνες, στη μαύρη αγορά.

Σε ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει ότι μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι
  • ξίφος με μήκος λάμας 67 εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας 20 εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος
  • 2 αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • 2 ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,
  • στολή πολεμικής τέχνης,
  • 36 φυσίγγια,
  • 6 κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο

Το χρονικό του περιστατικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν ο μαινόμενος άνδρας, περίπου 38-40 ετών, εισέβαλε ένοπλος στο κατάστημα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον υπέρογκο λογαριασμό φυσικού αερίου που έλαβε.

Στη συνέχεια, πυροβόλησε τους δυο υπαλλήλους περισσότερες από πέντε φορές από κοντινή απόσταση. Αμέσως μετά επέστρεψε σπίτι του, ξαναγέμισε το όπλο και γύρισε και πάλι στο κατάστημα, όμως εκείνη την ώρα έφτασε η αστυνομία που είχε ενημερωθεί για το συμβάν.  Πυροβολισμοί στην Κηφισιά

Ο άνδρας έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι του αφήνοντας το όπλο στην πυλωτή και ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης τον καταδίωξαν, του ζήτησαν να παραδοθεί, όπως και έπραξε.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο τραυματίες έκαναν εργασίες για το φυσικό αέριο στον δρόμο, στη λεωφόρο Τατοΐου, στη Νέα Ερυθραία και ο 40χρονος δράστης βγήκε σε μπαλκόνι παρακείμενης πολυκατοικίας και τους πυροβόλησε.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο 40χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Άλλες εκδοχές για την ίδια υπόθεση κάνουν λόγο για εταιρεία διαχείρισης και έκδοσης κοινοχρήστων, στο κατάστημα της οποίας εισέβαλε ο δράστης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments