Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις αναπληρωτών: Θέσεις εργασίας λόγω κορωνοϊού – Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Προσλήψεις αναπληρωτών: Θέσεις εργασίας λόγω κορωνοϊού – Τι προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας
Προσλήψεις αναπληρωτών: Τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών, προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών στα σχολεία για την κάλυψη αναγκών λόγω κορωνοϊού.

Τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψήφιων οδηγών, προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών στα σχολεία για την κάλυψη αναγκών λόγω κορωνοϊού.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

Ειδικότερα, τροποποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 111 του ν.4821/2021, που αναφέρονται στις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), κατά το διδακτικό έτος 2021-2022 και συγκεκριμένα:

α. Διευρύνονται οι περιπτώσεις πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών, πλήρους ή μειωμένου ωραρίου, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου τρίμηνης διάρκειας και με δυνατότητα ανανέωσης, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων και μόνο κατά το διδακτικό έτος 2021-2022, και στην περίπτωση που:

  • μαθητές/τριες αδυνατούν για λόγο συναφή με τη μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 να παρακολουθήσουν διά ζώσης την εκπαιδευτική διαδικασία και εντάσσονται στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση,
  • μόνιμοι εκπαιδευτικοί ή προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. της δημόσιας εκπαίδευσης αδυνατούν να παρέχουν ή δεν παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο για λόγους που συνδέονται με τον κορωνοϊό είναι συναφείς με αυτόν.
Λινού

Η παροχή του εν λόγω έργου από το προαναφερόμενο προσωπικό γίνεται είτε διά ζώσης είτε εξ’ αποστάσεως με απόφαση του αρμόδιου Διευθυντή.

Παράλληλα, καταργείται η υποχρέωση μη υπέρβασης του ανωτάτου αριθμού του προς πρόσληψη κατά τα ανωτέρω προσωπικού.

β. Με κ.υ.α., καθορίζεται ο αριθμός των προς πρόσληψη αναπληρωτών, ενώ η κατανομή αυτού ανά κλάδο, ειδικότητα και βαθμίδα εκπαίδευσης πραγματοποιείται, με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments